TikTok-gebruikers kunnen binnenkort songs uit TikToks rechtstreeks opslaan op Spotify

Enkele populaire apps gaan de handen in elkaar slaan. TikTok maakte namelijk bekend dat het ervoor zal zorgen dat gebruikers hun favoriete muziek uit TikToks makkelijk kunnen opslaan. Daarvoor werkt het samen met verschillende muziekapps als Spotify en Amazon Music. Ook Apple Music zou aan de nieuwe samenwerking deelnemen.

Binnenkort zal je niet meer zelf op zoek moeten gaan naar de titels van songs op TikTok. De app komt namelijk met een ‘Add to Music App’- of ‘Voeg toe aan Music App’-optie. Daardoor zullen gebruikers dus meteen weten welke song er te horen is en kunnen ze die ook meteen in-app gaan toevoegen aan hun favoriete afspeellijst.

TikTok x Spotify

De populariteit van TikTok blijft toenemen. Daar maakt ook de muziekwereld al langer gebruik van. Zo kiezen alsmaar meer artiesten ervoor om hun nieuwe muziek eerst via TikTok te teasen om het pas nadien écht uit te brengen. Dat zorgt voor heel wat interactie en betrokkenheid van fans, waardoor de luistercijfers op streamingdiensten later ook een boost krijgen.

Dat hebben ook streamingdiensten als Spotify en Amazon Music gemerkt. Om de relatie tussen de muziekapps en TikTok te verbeteren, gaan ze zelfs een rechtstreekse samenwerking aan. Daarbij komt er een nieuwe functie binnen Spotify waarbij gebruikers meteen naar de song op hun favoriete muziekapp worden geleid.

“Grootste platform om muziek te ontdekken”

De nieuwe update wordt door TikTok alvast gezien als een belangrijke zet. “TikTok is op dit moment al het grootste platform ter wereld als het om muziek ontdekken en promotie gaat”, vertelt Ole Obermann, hoofd van het Music Business Development bij TikTok. “Met deze update willen we daar nog een stap verder in gaan. Die directe link tussen TikTok en de muziekapps zal het makkelijker maken voor de fans om echt volop van songs te genieten. Met deze nieuwe update zorgen we er ook voor dat de inkomsten voor artiesten zullen toenemen.”

Meer
Lees meer...