Je kan binnenkort video’s tot 15 minuten uploaden op TikTok

TikTok wil ook in de toekomst blijven vernieuwen. Het populaire videoplatform test op dit moment namelijk de mogelijkheid om in de toekomst video’s te uploaden die tot zelfs 15 minuten duren. Dat is de helft langer dan de huidige maximumlimiet.

Ooit was TikTok synoniem voor ultrakorte video’s, van ooit zelfs maar vijftien seconden tot later één minuut. Mensen deelden er hun gedachten, verhalen en favoriete beelden in heel korte video’s. Perfect dus om ’s ochtends of ’s avonds even snel door te scrollen. 

Ondertussen is de videosite al lang meer dan dat. Zo’n twee jaar geleden begon de applicatie video’s tot drie minuten te accepteren en vorig jaar werd die limiet zelfs bijgesteld naar tien minuten. Wie een langere video wil posten, doet dat nu vaak door die als bijvoorbeeld ‘Deel 1’ en ‘Deel 2’ te publiceren.

YouTube

Volgens een bericht van socialmedia-expert Matt Navarra wil TikTok nu nog verder gaan. Hij ontdekte namelijk dat er op dit moment een test op TikTok loopt waarbij sommige gebruikers video’s tot zelfs vijftien minuten kunnen uploaden. TikTok bevestigde dat nieuws later zelf aan de website TechCrunch.

Die verandering toont aan dat TikTok nog meer dan vroeger de concurrentie wil aangaan met YouTube. Ironisch genoeg stond die website eerste bekend om zijn langere video’s, maar zet het de laatste tijd steeds meer in op kortere YouTube Shorts. Dat zijn verticale video’s tot maximum één minuut. TikTok is dan weer juist verschoven naar meer langere video’s en test momenteel zelfs in sommige regio’s horizontale video’s.

Bericht van @mattnavarra
Bekijken op Threads
Meer
Lees meer...