TikTokker Cooper Noriega overlijdt op 19-jarige leeftijd

Droevig nieuws vandaag uit de TikTok-wereld. De Amerikaanse TikTokker Cooper Noriega is namelijk recent overleden. Op de app had Noriega zo’n 2,1 miljoen volgers. Hij werd amper 19 jaar.

De 19-jarige TikTokker Cooper Noriega is onlangs dood teruggevonden. Hij overleed op donderdag 9 juni 2022, volgens een lijkschouwer in Los Angeles. Wat de doodsoorzaak was, is nog niet geweten.

Cooper Noriega

Noriega werd op donderdagavond, 9 juni, ter plekke dood verklaard op een parkeerplaats in Burbank, Californië. Dat vertelde de lijkschouwer aan People. Na de autopsie kon er nog geen duidelijke doodsoorzaak vastgesteld worden. Er zou dus nog bijkomend onderzoek nodig zijn, klinkt het nog bij de lijkschouwer.

De BFFs podcast was de eerste die het droevige nieuws deelde op sociale media. “RIP Cooper Noriega”, luidde hun tweet. “Het leven is kwetsbaar. Geniet van elke minuut.” Noriega was op 1 juni nog te gast op de podcast.

Mentale gezondheid

Kort voor zijn dood postte Noriega een vreemde video op TikTok met het bijschrift: “Wie denkt er nog dat ze jong af gaan sterven”. Enkele dagen daarvoor kondigde de TikTokker aan dat hij bezig was met het maken van zijn eigen Discord server. Dat is een soort online community van gelijkgezinden, waar je dus met andere leden kan (voice) chatten. Noriega wilde via zijn eigen server mentale gezondheid bespreekbaarder maken.

“Als je je emoties ergens kwijt wil, of wat dan ook, kom dan meedoen”, zei hij in een TikTok-video. “Ik heb de server gemaakt uit mijn liefde voor jullie en uit het feit hoeveel ik er zelf mee zit.”

@coopernoriega

love u all so much ❤️

♬ Skate – Trees and Lucy

“Ik wil graag de invloed die ik heb gekregen gebruiken om een ruimte te creëren waarin we het praten over psychische aandoeningen normaliseren”, schreef hij in een aparte post op Instagram. “Een van de vele dingen die ik heb geleerd tijdens mijn gevecht met verslaving is dat jezelf omringen met negatieve mensen je alleen maar naar beneden zal halen.”

Er is een GoFundMe-pagina opgericht om de familie van Noriega te helpen met de begrafeniskosten. Maar ook om zijn droom te eren om mensen te helpen die worstelen met hun mentale gezondheid en verslaving.

Indien je zelf worstelt of iemand kent die kampt met mentale gezondheidsproblemen dan kan je hier terecht.

Meer
Lees meer...