TikTok-test: Hoeveel tijgers kan jij in deze illusie vinden?

Optische illusies kunnen veel zeggen over je persoonlijkheid en manier van denken. Een aantal weken geleden deelden we al een afbeelding die bepaalde of je verlegen of zelfzeker was, en deze week doen we er nog eentje bij.

TikTok staat vol lifehacks en dansjes, maar soms is er ook plaats voor andere dingen. Deze keer gaat het over een optische illusie waarin TikTok-gebruikers zoveel mogelijk katachtigen moeten tellen. Dat lijkt een makkelijke taak, maar het zijn er veel meer dan dat je zou denken. Als je alle tijgers zou vinden, dan zou je namelijk tot de 1% behoren die daarin slaagt.

Illusie

Afbeeldingen zeggen soms veel over je manier van denken. Eerder deelden we al een afbeelding waaruit je kon afleiden of je introvert of extravert was, maar nu gaat het gewoon over hoeveel verschillende vormen je brein kan onderscheiden. TikTokker Hectic Nick (@hecticnick) vroeg zich in een video namelijk af hoeveel tijgers er op een afbeelding stonden. Dat lijkt op het eerste zicht een makkelijke vraag, tot je gaat verder kijken.

In eerste instantie zie je namelijk vier tijgers, twee ouders en twee welpjes. Maar het is de bedoeling dat je er uiteindelijk maar liefst 16 ziet. Dat aantal zit in de illusie verstopt in allerlei vormen en maten. Zowel in de bomen, als op de grond kan je tijgers terugvinden. “Kunnen jullie alle katachtigen vinden?”, vroeg de TikTokker zich af. Waarna heel wat mensen na een eerste, mislukte, poging bleven zoeken. Maar dat lijkt dus een moeilijke taak, want slechts 1% zou ze uiteindelijk alle 16 kunnen vinden. We zijn alvast benieuwd hoe lang jullie er over zullen doen.

Bekijk de TikTok (en de illusie) hier:

@hecticnick Can you find all of them? 🤔 #fyp ♬ Before I Knew It – Mason Ramsey
Meer
Lees meer...