‘Tinder Gold’ en ‘Tinder Plus’: wat houden de verschillende abonnementen in?

‘Tinder Gold’ en ‘Tinder Plus’: wat houden de verschillende abonnementen in?

De dating-app Tinder is gratis, althans de standaard versie is dat toch. ‘Tinder Gold’ en ‘Tinder Plus’ zijn speciale abonnementen waarmee je meer uit de app kan halen. Wie dus z’n app een upgrade wil geven, kan hier lezen wat welk abonnement precies inhoudt.

Standaardversie Tinder

Als je de dating-app installeert (lees hier hoe je dat doet) dan krijg je de gratis standaardversie op je smartphone. Die houdt eerst en vooral in dat je een eigen profiel kan aanmaken. Op dat profiel zet je foto’s (tips voor de beste foto’s vind je hier) en schrijf je een bio (ontdek wat je wel en niet mag schrijven). Nadien moet je nog even instellen welke leeftijd je potentiële matches mogen hebben en tot welke afstand ze van jou verwijderd mogen zijn. Done? Dan ben je klaar om te swipen!

Ben je echter een snelle swiper, dan zal je merken dat je op een bepaald moment niet meer verder kunt swipen. Dat betekent dat je likes op zijn en je dus enkel nog op het kruisje drukken maar niet meer op het hartje. Ofwel moet je dan een bepaalde tijd wachten, ofwel ga je in op wat Tinder je aanbiedt: een upgrade van je abonnement.

iStock

‘Tinder Plus’

Het eerste abonnement dat Tinder introduceerde was het ‘Tinder Plus abonnement’. Met dat abonnement krijg je heel wat extra features. Je kan in de eerste plaats onbeperkt mensen naar rechts (de kant van het hartje) swipen en zal dus nooit de boodschap krijgen dat je likes op zijn. In de standaardversie krijg je 100 likes en moet je tussen de twaalf en vierentwintig uur wachten vooraleer je verder kan swipen. Met Tinder Plus is dat dus verleden tijd!

Een tweede feature is de Rewind-optie’. Het gebeurt wel al eens dat je in een bepaalde flow van afwijzen zit en dat je plots te snel een profiel naar links swipet. Met de rewind-optie kan je het profiel dan terugroepen om alsnog naar rechts te kunnen swipen en hoef je dus niet meer te balen als je die knappe hunk per ongeluk naar de verkeerde kant hebt geswipet.

Daarnaast krijg je als Tinder Plus-lid vijf Super Likes terwijl je als gratis lid het met eentje per dag moet doen. Een keer per maand kan je je profiel ook ‘Boosten’ en dan kom je bovenaan de lijst van mensen in je buurt te staan. Tot slot is er nog het ‘Passport’ waarmee je je locatie kan aanpassen en vanuit een andere stad of zelfs een ander land kan swipen. Zo heb je misschien wel al een vakantielief nog voor je op vakantie vertrekt. Pro-actief handelen noemen we dat!

Screenshot Tinder

‘Tinder Gold’

Wil je echter nog een stapje verder gaan dan kan je het ‘Tinder Gold abonnement’ kopen. Bovenop de features die in het ‘Tinder Plus abonnement’ zitten, krijg je er één extra feature bij: ‘Likes You’. Daarmee krijg je namelijk te zien welke mensen jou leuk gevonden hebben en kan je op een snellere en makkelijkere manier matches scoren.

Naast je individuele matches staat een gouden cirkel met het aantal mensen dat jou reeds naar rechts geswipet heeft. Druk je op de cirkel en heb je een ‘Tinder Gold abonnement’, dan zal je een lijst te zien krijgen van alle profielen die jou leuk gevonden hebben en kan je op dezelfde manier naar links of rechts swipen. Als je op de normale manier swipet – en dus niet in de speciale lijst – dan komen er gouden hartjes bij de profielen te staan die jou al naar rechts hebben geswipet.

Screenshot Tinder

Prijskaartje van de abonnementen?

Je kan kiezen om een abonnement te nemen van één maand, eentje van zes maand of eentje van een jaar. Zoals altijd wordt de prijs per maand goedkoper als je een abonnement voor een langere periode neemt. Opvallend: de prijzen verschillen naargelang je leeftijd. Ben je boven de 30 jaar, dan zal je abonnement iets duurder zijn dan wanneer je jonger bent dan 30 jaar. Waarom dat precies zo is, blijft voorlopig een vraagteken …

Om je een idee te geven van de prijzen: ben je jonger dan 30 jaar, dan betaal je voor één maand ‘Tinder Plus’ 10,99 euro. Koop je een abonnement van zes maand, dan betaal je per maand 5,83 euro en eentje van een jaar komt op 4,58 euro per maand. Voor ‘Tinder Gold’ betaal je 16,49 euro voor een maandabonnement, 9,66 euro per maand als je een abonnement van zes maanden neemt en 7,58 euro per maand als je eentje van twaalf maanden neemt.

Gesponsorde artikelen