Tinder kan ook zonder Facebook-account: zo gebruik je de datingapp zonder profiel

Wil je Tinder, maar liefst zonder je Facebook-account? Dat kan! Of het nu is om je Facebookfoto’s privé te houden tot je elkaar goed kent, of gewoon omdat je zelf geen Facebook-account hebt, Tinder heeft tegenwoordig een optie om een account te maken met je telefoonnummer. Zo ga je aan de slag. 

Wil jij Tinder gebruiken zonder je Facebookaccount prijs te geven? Of heb je geen Facebookaccount maar wil je wel de populairste dating-app gebruiken? Dat kan, sinds kort heeft Tinder een optie voor de Facebookloze singles onder ons. Je kan je met je telefoonnummer aanmelden (en dat heb je sowieso, zelfs als je Tinder Online gebruikt.)

Wat is Tinder?

Tinder is de populairste dating-app van het moment. Het concept is vrij simpel: je krijgt wat foto’s en een korte bio van iemand in jouw buurt. Vind je de persoon knap of interessant genoeg? Dan swipe je naar rechts. Niet de moeite om je tijd erin te steken? Dan swipe je gewoon naar links. Als de persoon aan de andere kant hetzelfde positieve beeld heeft over jou, dan heb je een match. Op dat moment kan je gewoon met elkaar chatten en misschien zelfs afspreken.

In theorie zorgt de app er dus voor dat je geen real-life blauwtje meer loopt, maar wel met dezelfde filters als op café: vind je iemand knap genoeg of niet? Alleen krijg je met Tinder natuurlijk potentieel toegang tot vijftig miljoen matches. Uiteraard moet je wel je leeftijd en locatie juist instellen (check hier onze gids voor meer matches aan de hand van de juiste instellingen!) maar er zijn genoeg mensen om uit te kiezen, toch?

iStock

Hoe krijg je Tinder op je smartphone zonder Facebook?

Uiteraard moet je eerst gewoon de app installeren. Je kan ‘m in de Google Play Store vinden voor Android, en in de App Store voor iPhones. Dat werkt net zoals eender welke app. Check hier onze gids om Tinder volledig te installeren. Zorg er altijd voor dat je Android of iOS up-to-date zijn.

Zodra je in het startscherm van Tinder zit, zal je enkele opties krijgen om je aan te melden. Wie dat zonder Facebookprofiel wil doen, gaat uiteraard voor ‘inloggen met je telefoonnummer’. Daar zijn verschillende voordelen aan verbonden. Zo kan je je Facebookfoto’s beter afschermen, weten je vrienden niet dat je op Tinder zit en kan je dus je privacy een beetje meer bewaken.

iStock

Instellingen voor Tinder zonder Facebook

Om verder de app geïnstalleerd te krijgen, moet je uiteraard je nummer ingeven (landcode voor België is +32, voor de Nederlandse lezers uiteraard +31) en daarna de rest van je telefoonnummer (zonder de eerste nul). Tik op volgende, zodra je nummer aanvaard wordt, zal Tinder jou een berichtje sturen. In die SMS zal een code staan (vergelijkbaar met de tweestapsbeveiliging van je gmailaccount). Je voert die handmatig in bij het startscherm van Tinder.

iStock

Foutje gemaakt? Dat kan iedereen overkomen. Je checkt even of je het juiste nummer hebt ingegeven, voegt het juiste nummer in en klik dan op ‘ik heb geen code ontvangen’. Er is uiteraard geen gevaar dat iemand ‘jouw account’ overneemt omdat ze een verkeerde sms kregen. Je persoonlijke code zal opnieuw verzonden worden.

Je profiel aanmaken

En dan is het natuurlijk tijd om je profiel aan te maken en matches te gaan zoeken. Zodra je account gecheckt is door Tinder met de code, kan je je inschrijven. Je geeft je e-mailadres en een paswoord en je kan aan de slag. Uiteraard moet je nog een paar gegevens invullen.

We kunnen je niet tegenhouden om een andere naam, geboortedatum en geslacht te vragen, maar moeten toegeven dat je eigenlijk 35 bent en niet 24, is een vrij grote turn-off. Qua privacy zit het wel goed: je geeft enkel je voornaam en leeftijd, dus tenzij je de voorgestelde persoon in kwestie al kent (kan gebeuren), blijf je vrij anoniem. Je kiest ook een leuke foto, uit je gallerij, of maakt gewoon een nieuwe.

Nadien moet je natuurlijk ook iets in je bio zetten, zodat je toekomstige matches iets over jou te weten kunnen komen. Lees hier onze gids over wat in je Tinder bio te zetten en wat niet, want ja, er is echt een kunst aan! En dan maar op zoek naar veel matches, of die ene bijzondere natuurlijk.

Zin om een andere datingapp te proberen? Die zijn er zowel voor mannen die op mannen vallen, voor vrouwen die op vrouwen vallen en voor hetero’s.

Meer
Lees meer...