Tony’s Chocolonely opent ‘Free Chocolate’-pop-up in Brussel

Chocoladefans moeten op 31 maart en 1 april in Brussel zijn, want daar opent Tony Chocolonely een bijzondere pop-up. In de pop-up, die de naam ‘Free Chocolate’ kreeg, kan je – op een smaakvolle manier – meer te weten komen over de missie van Tony’s Chocolonely.

Tony’s Chocolonely opent morgen een pop-up in Brussel. Die zal – uiteraard – volledig in het teken staan van chocolade. In de pop-up zal je leren over de missie van Tony’s Chocolonely en zal er uiteraard ook veel chocolade zijn om te proeven.

‘Free Chocolate’-pop-up

Tony’s Chocolonely werd in 2005 opgericht door journalist Teun van de Keuken (Tony voor de vrienden). Hij had daarbij een duidelijke missie voor ogen. Hij wilde chocolade 100 procent slaafvrij maken en dat zelfs niet enkel voor zijn eigen merk, maar voor alle chocolade wereldwijd.

In de pop-up zal je zo meer te weten kunnen komen over de mistoestanden in de cacao-industrie en over hoe Tony’s Chocolonely dat wil aanpakken. De bewustmaking van chocoladefans over deze situatie is namelijk een deel van de missie van Tony’s Chocolonely. Daarnaast probeert het bedrijf zelf het goede voorbeeld te geven en andere chocolademerken te inspireren om het voorbeeld te volgen. In de pop-up zal je kennis kunnen maken met verschillende manieren waarop Tony’s Chocolonely probeert te tonen dat het anders kan. Zo werkt Tony’s Chocolonely samen met cacaoboeren die ze de prijs betalen voor een leefbaar inkomen. Zo proberen ze iets te doen aan problemen als illegale kinderarbeid, moderne slavernij en ontbossing.

Ester van Dusseldorp, Duchess Chocopreme en Country Manager Benelux, legt uit: “Tony’s Chocolonely wil alle chocolade wereldwijd 100 procent slaafvrij maken. Dus ook in België! Met deze pop-up willen we alle Belgische chocofans uitnodigen om mee te doen met onze missie. Want alleen samen kunnen we een nieuwe norm neerzetten in de industrie met een eerlijke prijs voor cacaoboeren.”

Bekijk hier al enkele cijfers over de missie van Tony’s Chocolonely:

De pop-up bevindt zich op rue Jean Stas 3 in Brussel en zal op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april telkens open zijn van 10.30 uur tot 18.30 uur.

Meer
Lees meer...