Transgender TikTokker Dylan Mulvaney toont gezicht na facial feminisation surgery

De populaire TikTokker Dylan Mulvaney heeft na langer dan een maand opnieuw haar gezicht getoond. Dylan is transvrouw en liet in december een facial feminisation surgery uitvoeren. Op dit moment is ze volledig genezen en was ze klaar om haar nieuwe uiterlijk te delen met de wereld.

Dylan Mulvaney is na zes weken afwezigheid terug. Op 16 december liet ze zich opereren voor een zogenaamde facial feminisation surgery, dat is een operatie voor transvrouwen waarmee ze een vrouwelijker uiterlijk kunnen krijgen.

Days of being a girl

Dylan Mulvaney is vooral bekend van haar ‘days of being a girl‘-reeks op TikTok. Daarin nam ze ons mee tijdens haar eerste 100 dagen als vrouw. Ze gaf daarin dagelijks updates over hoe het leven als vrouw haar verging. Daarbij ging het soms om leuke ontmoetingen, maar kwamen er ook soms moeilijke thema’s als haatcomments en pesterijen aan bod. Dylans positiviteit zorgde er echter voor dat ze heel wat fans kreeg. Op TikTok heeft ze nu 10,3 miljoen volgers en haar video’s kregen in totaal al meer dan 371 miljoen likes.

@dylanmulvaney Replying to @barneys_toes day 215- reflecting on day 1 #trans #daysofgirlhood ♬ original sound – Dylan Mulvaney

De populariteit van Dylan Mulvaney op TikTok zorgde er al voor dat ze verschillende grote kansen kreeg. Zo liep ze op de catwalk tijdens de show van ontwerpster Jessica Jade op New York Fashion Week en was ze al aanwezig op verschillende rode lopers. In oktober werd ze uitgenodigd door de Amerikaanse president Joe Biden om met hem in dialoog te gaan over rechten voor transgenders.

@dylanmulvaney My first question for the president. I have so much to learn, but Honored to stand up for my trans community. #trans #usa #vote ♬ original sound – Dylan Mulvaney

Facial feminisation surgery

Net voor de start van het nieuwe jaar ging Dylan onder het mes. Ze koos voor een facial feminisation surgery. Dat is een operatie voor transvrouwen, waarbij de kenmerken van het gezicht vrouwelijker gemaakt worden. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het creëren van een zachtere kaaklijn, het verlagen van de haarlijn en het verhogen van de wenkbrauwen. Deze operatie is vooral handig voor transvrouwen die hun transitie pas op latere leeftijd starten, waardoor ze tijdens hun pubertijd al mannelijke gezichtskenmerken ontwikkelden.

Dylans operatie vond plaats op 16 december 2022, sindsdien kregen we het gezicht van Dylan niet meer te zien. Voor de operatie deed Dylan wel nog een uitgebreide fotoshoot, de laatste met haar “oude gezicht”. En nu deed ze een nieuwe met haar “nieuw gezicht”. Het resultaat deelde Dylan op Instagram. Het werd een groteske video waaraan heel wat mensen meewerkten. “Jullie weten dat ik altijd al fan was van drama”, laat Dylan daarover weten. “Ik ben zo blij. Het is nog steeds ik, maar dan wat zachter”, gaat ze verder. Tot slot deelt ze ook mee dat ze hoopt dat elke transgender en non-binaire persoon de kans krijgt om een operatie als de hare te laten uitvoeren.

De video kreeg al meer dan dan 887.000 likes en meer dan 35.000 reacties. In de reacties laat iedereen weten hoe geweldig Dylan eruitziet en hoe blij ze zijn voor haar.

Bekijk hier de video waarin Dylan haar nieuwe gezicht toont:

Later deelde Dylan ook nog enkele foto’s:

Meer
Lees meer...