TikTok start tests met horizontale video’s

In tijden waar andere websites, zoals Instagram en YouTube proberen om steeds meer op TikTok te lijken, doet TikTok het tegengestelde. De app is bezig met tests met horizontale video’s. Waarmee het dus lijkt te gaan afstappen van z’n herkenbare verticale feed.

TikTok werkt aan een functie die de meest herkenbare eigenschap van de app lijkt te gaan veranderen. TikTok staat bekend om de verticale feed waarin verticaal gefilmde video’s onder elkaar te zien zijn in een schijnbaar eindeloze reeks. Maar nu zou TikTok ook horizontale video’s gaan ondersteunen.

Horizontale video’s

TikTok maakte het eerder al mogelijk om video’s tot 10 minuten te uploaden en nu doet het nog een aanpassing waarmee het meer op YouTube zal gaan lijken. Verschillende gebruikers kunnen nu namelijk een functie testen waarbij je horizontale video’s in full screen modus kan bekijken door je scherm te draaien.

Voorlopig gaat het om een test bij een beperkt aantal gebruikers. Daaruit blijkt dat horizontale video’s niet automatisch op het volledige scherm te zien zullen zijn. De testpersonen krijgen een knop met “full screen” te zien bij horizontale video’s, die nu grote zwarte balken hebben. Wanneer ze op de knop klikken krijgen ze de video op hun volledige scherm te zien en moeten ze hun gsm dus kantelen. Deze functie is vooral handig voor gebruikers die hun langere video’s zowel op YouTube als TikTok delen. Ze zullen hun video’s dus niet langer moeten aanpassen aan het verticale formaat van TikTok of video’s met grote zwarte balken delen.

Het gaat voorlopig nog om een test, maar mogelijk wordt de functie later ook beschikbaar voor alle gebruikers.

Meer
Lees meer...