Trump heeft het mis: China op koers om over 12 jaar grootste economie ter wereld te worden

Trump heeft het mis: China op koers om over 12 jaar grootste economie ter wereld te worden

In 2030 zal China de Verenigde Staten passeren en de grootste economie ter wereld zijn. Dat blijkt uit een rapport van economen van de Britse bank HSBC. Trump verkondigde vorige maand nog dat hij voor een kentering had gezorgd en dat de VS zijn economische toppositie op termijn niet zou moeten afstaan.

Volgens de voorspelling van HSBC groeit het bruto binnenlands product (bbp) van het Aziatische land van 14,1 biljoen dollar nu naar 26 biljoen dollar in 2030. De VS zit dan op 25,2 biljoen dollar, waar de economie nu nog 20,4 biljoen dollar waard is.

Volgens de economen draagt China het komende decennium bovendien het meeste bij aan de wereldwijde economische groei. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorspelde in juli al dat China in 2030 ’s werelds grootste economie zou hebben.

India groeit in de komende twaalf jaar uit tot de derde economie van de wereld. Dat land heeft dan een economie met een waarde van 5,9 biljoen dollar en springt daardoor over Duitsland en Japan heen.

Trump verkondigde vorige maand nog op een vierkiezingsrally in Virginia dat hij voor een kentering had gezorgd en dat de VS zijn economische toppositie op termijn niet zou moeten afstaan.

Gesponsorde artikelen