Trump wordt genegeerd door slachtoffers van bosbranden, maar gelukkig redt Metallica de dag

Trump wordt genegeerd door slachtoffers van bosbranden, maar gelukkig redt Metallica de dag

Amerikaans president Donald Trump heeft het gebied in het noorden van Californië bezocht dat zwaar getroffen is door natuurbranden. Hij ging in gesprek met hulpverleners in het dorpje Paradise dat volledig verwoest is. Veel mensen schonken echter geen aandacht aan de president. De mannen van Metallica worden echter een stuk meer bejubeld in hun thuisstaat. De band doneert maar liefst 100.000 dollar aan de slachtoffers.

Het dodental van de branden in Californië is opgelopen tot 76. Er zijn ondertussen zo’n 1.300 mensen vermist. Trump ging in gesprek met hulpverleners in het dorpje Paradise dat volledig verwoest is. Volgens hem is de grote schade door de natuurbranden te wijten aan “een enorm slecht bosbeheer”. Klimaatverandering zou er volgens hem “misschien een klein beetje” mee te maken kunnen hebben. Trump werd niet overal in Californië warm ontvangen. De impact van de bosbranden in Californië is dan ook veel erger dan gedacht.

Trump genegeerd

Bij een tijdelijk kamp waar mensen verblijven van wie het huis is afgebrand, schonk niemand aandacht aan de president. Op andere plaatsen stonden mensen wel met vlaggetjes te zwaaien naar de auto van Trump.

Trump-aanhangers zeggen nu dat “de bosbranden in Californië met opzet veroorzaakt zijn door vliegtuigen met laserwapens”.

Metallica to the rescue

De heren van Metallica worden echter met open armen ontvangen in The Golden State. De bands heeft aangekondigd dat hun liefdadigheidsorganisatie All Within My Hands 100.000 dollar (zo’n 87.560 euro) heeft gedoneerd voor de slachtoffers van de branden in Californië.

Metallica spoort z’n fans ook aan om “mensen in nood en hulpverleners te steunen”. “Helaas worden gemeenschappen in Californië getroffen door verwoestende branden”, zegt de band in een statement. “Daarom hebben we 50.000 dollar gedoneerd aan de North Valley Community Foundation en 50.000 dollar aan de brandweer van Los Angeles. Ze bieden slachtoffers hulp en zorgen voor steun die zo noodzakelijk is.”

“Doe met ons mee, steun hen die in nood zijn”, zegt de band verder. “Doneer geld, voedsel, kleding, materialen of doneer je tijd met vrijwilligerswerk. Elk beetje helpt!”

Metallica komt volgend jaar naar Koning Boudewijnstadion en ze brengen Ghost mee.

1,14 miljoen dollar

Metallica heeft ook een video gedeeld van een recent live, akoestisch optreden. De opbrengsten van het concert gingen volledig naar de All Within My Hands Foundation. De opbrengsten, 1,3 miljoen dollar of 1,14 miljoen euro, gingen volledig naar hun liefdadigheidsorganisatie.

Respect!

Het akoestisch optreden van Metallica:

Gesponsorde artikelen