“Trump zet ons op pad naar Derde Wereldoorlog met zijn Twittervingers”

“Trump zet ons op pad naar Derde Wereldoorlog met zijn Twittervingers”

​De Republikeinse senator Bob Corker heeft zwaar uitgehaald naar Donald Trump. Volgens Corker zet Trump de wereld op pad naar een Derde Wereldoorlog. Corker was tijdens de presidentscampagne nog de veiligheidsadviseur van Trump en die wou hem op een gegeven moment zelfs als vice-president en later als minister van  Buitenlandse Zaken. Maar de relatie is verzuurd.

In een interview met The New York Times zei Corker dat een Derde Wereldoorlog dichterbij komt door de Amerikaanse president Donald Trump. Corker vindt dat Trump met “zijn Twittervingers” de diplomatie heeft ondermijnd. De senator stelt in het interview dat zijn visie bovendien door vrijwel alle Republikeinse senatoren wordt gedeeld.

Het interview was een reactie op een ruzie die op Twitter begon. Trump reageerde op Twitter op het besluit van Corker zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen als senator. “Hij heeft niet het lef om de strijd aan te gaan omdat ik heb al geweigerd hem te steunen. Ik verwachtte al lang dat Corker een negatieve impact zou hebben op onze geweldige politieke agenda”, tweette Trump.

In het interview met The New York Times ontkent Corker dat hij zich heeft teruggetrokken omdat Trump hem niet steunde. “Dat besluit had ik al genomen. Het was juist de president die mij vroeg om door te gaan.”

“Het Witte Huis is een dagverblijf voor volwassenen, waar de oppasser vanochtend duidelijk niet op zijn werk is verschenen”, zei Corker ook nog.

Gesponsorde artikelen