Twerkende zwarte weduwe steekt Miley de loef af

Miley Cyrus mag twerking dan wel een ranzig kantje hebben gegeven, in het dierenrijk is de billenschudderij een kwestie van overleven. De echte twerk-meesters zijn de mannelijke zwarte weduwen. Shaken ze niet met hun achterste bij een webbezoekje aan een potentiële nieuwe partner, is de kans reuzegroot dat ze worden opgegeten door het wijfje.

Om het vrouwtje niet af te schrikken zetten mannelijke zwarte weduwen het op een schudden zodra ze haar web benaderen. “Ze nemen een paar stapjes, stoppen, trillen, neem opnieuw een paar stapjes en trillen opnieuw”, legt Samantha Vibert uit, een doctoraatsstudente aan de Simon Fraser University in Canada die de zwarte weduwen onderzocht.

Opdat de wijfjes het verschil zouden merken tussen een  mannelijke bezoeker en de trillingen van een prooi, verschillen ze drastisch van elkaar. Terwijl prooien sporadische staccatobewegingen maken, zijn de vibraties van de mannetjes constant en langdurig en hebben ze een veel lagere trillingsamplitude waardoor ze rustiger overkomen. 

Een filmpje van de twerkende zwarte weduwen kan je via deze link bekijken. Niet erg tuk op spinnen? Ook andere beesten haalden hun beste twerktechnieken al boven:

Meer
Lees meer...