Twitter gaat z’n ‘like’-knop schrappen

Twitter gaat z’n ‘like’-knop schrappen

Twitter staat te popelen om de like-button te verwijderen. Daarmee willen ze de kwaliteit van de acties op het platform verbeteren.

Twitter-CEO Jack Dorsey heeft vorige week tijdens een feestje aan zijn werknemers gezegd dat hij “geen fan is van de hartvormige knop” en dat de sociale netwerksite die “binnenkort” zou schrappen. Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph. Er kwam echter nog geen officieel bericht van Twitter.

Van favorite naar like

In 2015 werd de like-optie voor tweets geïntroduceerd. Daarvoor heette die optie favorites, aangeduid met een ster.

Destijds verwoordde Twitter zijn motivatie voor de verandering zo: “We weten dat de ster soms verwarrend kon zijn, vooral voor nieuwkomers. Je kan veel dingen leuk vinden, maar niet alles en iedereen is je favoriet. Het hartje daarentegen is een universeel symbool dat taal, cultuur en tijdszones overstijgt.”

(Onlangs gaf Amerikaans president Donald Trump sociale media nog een veeg uit de pan.)

“Gezondheid” van platform

Momenteel is Twitter ermee bezig om de “gezondheid” van het platform te verbeteren. Dat zei ook Twitter-medeoprichter Biz Stone onlangs op de SuperNova tech-conventie in Antwerpen. Toch bleek vorige week nog dat Twitter in het derde kwartaal van 2018 maar liefst 9 miljoen gebruikers verloren heeft. Het ging gedeeltelijk wel om valse accounts en accounts van mensen die zich misdroegen op de sociale netwerksite.

Gesponsorde artikelen