Twitter lanceert gekleurde vinkjes: Goud voor bedrijven, grijs voor overheden

Nu Elon Musk het mogelijk maakt om te betalen voor een blauw vinkje op Twitter, wordt het moeilijk om te zien wie een echt geverifieerd account heeft. Daarom komt de app nu met gekleurde vinkjes. Die moeten het onderscheid maken tussen verschillende soorten accounts. De eerste kleur die gelanceerd werd, is “goud” voor bedrijven.

Je hebt het misschien al gemerkt, maar sommige accounts op Twitter hebben tegenwoordig een geel, volgens Twitter zelf goud, vinkje in plaats van een blauw. Dat heeft te maken met de vernieuwde versie van Twitter Blue. Waardoor het makkelijker zou moeten worden om accounts die geverifieerd zijn door hun status te onderscheiden van accounts die een verificatievinkje kregen doordat ze betalen voor Twitter Blue. Op dit moment gaat het enkel om gouden vinkjes, later zullen er nog andere kleuren volgen.

Goud voor bedrijven, grijs voor overheden

De eerste kleur die gelanceerd werd, is goud (lees: mosterdgeel). Die kleur is vanaf nu gereserveerd voor bedrijven. Zo heeft Twitter zelf nu dus een gouden vinkje. In de aankondigingstweet liet Twitter ook alvast weten dat grijs de officiële kleur wordt voor overheids- en multilaterale accounts.

Wie betaalt voor Twitter Blue, krijgt wel nog steeds het bekende blauwe vinkje. Maar dat krijg je niet meteen. Je account moet eerst gecontroleerd worden. Op die manier wil Twitter het probleem van de parodieaccounts tegen gaan. Telkens wanneer je je accountnaam wijzigt, zal je account opnieuw beoordeeld worden en pas daarna krijg je een vinkje.

Wie betaalt voor Twitter Blue (8 dollar per maand) krijgt wel de optie om tweets aan te passen na het verzenden, krijgt video’s in hogere kwaliteit en krijgt toegang tot “reader mode”, waarmee je threads naadloos kan lezen.

Meer
Lees meer...