Musk wil maximumlengte tweets optrekken van 280 naar 4.000 tekens

Elon Musk heeft opnieuw ingrijpende plannen voor Twitter. Hij wil zo de maximumlengte van tweets optrekken van 280 tekens naar 4.000 tekens. Daardoor zal je dus 14 huidige tweets in één tweet kunnen sturen. Musk zei al langer dat hij de maximumlengte van tweets wilde verhogen, maar het gaat dus om een zeer forse verhoging.

Sinds Elon Musk aan het hoofd staat van Twitter is er al heel wat aangepast (en weer afgevoerd) aan de app. Maar nu heeft hij een grote vernieuwing aangekondigd. Twitter staat er namelijk om bekend dat je je boodschap kort moet overbrengen, maar daar wil Musk nu verandering in brengen.

4.000 tekens

Elon Musk heeft gereageerd op een tweet waarin iemand vroeg of het waar was dat hij het aantal tekens per tweet wil optrekken van 280 naar 4.000. Het antwoord van Musk was kort, maar duidelijk: “Ja”. Musk liet eerder al weten dat hij het aantal tekens wilde optrekken naar een aantal boven de 1.000. Maar nu blijkt het dus te gaan om 4.000.

Concreet betekent dat één tweet dan dezelfde inhoud zou kunnen hebben als 14 tweets op dit moment. Je zal dan dus één heel lange tweet kunnen sturen in plaats van een draadje (thread) van 14 tweets te maken. In 2017 werd het maximumaantal tekens in een tweet al eens opgetrokken van 140 naar de 280 die we nu kennen, maar dat aantal zal nu dus nog eens heel drastisch omhoog gaan.

Andere vernieuwingen

Eerder kondigde Musk ook al aan dat Twitter Blue terugkomt. Daarbij kreeg je, in ruil voor een bijdrage van 8 dollar per maand een blauw vinkje achter je naam. Maar doordat dit vaak misbruikt werd om personen te imiteren, werd het al snel stopgezet. Vanaf vandaag is het echter terug, maar licht aangepast.

Zo zal je niet langer meteen een blauw vinkje krijgen als je Twitter Blue neemt, maar zal je eerst goedgekeurd moeten worden. Daarnaast is de prijs voor iOS ook opgeslagen naar 11 dollar (doordat Apple 30 procent neemt van de prijs). Apple-gebruikers kunnen via web wel voor 8 dollar Twitter Blue nemen.

Meer
Lees meer...