Twitter Blue – blauwe vinkjes voor $7,99 per maand – nu al afgevoerd

Het lijkt erop dat Twitter Blue, de abonnementsformule voor Twitter die nieuwe eigenaar Elon Musk enkele dagen geleden lanceerde, nu al weer afgevoerd is. Verschillende bronnen laten weten dat ze zich eerder vandaag wel nog konden inschrijven voor de functie, maar dat die optie nu verdwenen is.

Enkele dagen geleden lanceerde Elon Musk Twitter Blue. Dat was een abonnementsformule van Twitter waarbij je in ruil voor 7,99 dollar per maand een blauw verificatievinkje kreeg. Tot voor kort waren die vinkjes voorbehouden voor bekende mensen en merken, maar nu zagen Twitter Blue-gebruikers er dus exact hetzelfde uit en daar werd al meteen misbruik van gemaakt.

Twitter Blue

Een van de eerste veranderingen die Elon Musk doorvoerde bij Twitter, was de lancering van Twitter Blue. Met Twitter Blue konden gebruikers een verificatievinkje kopen voor 7,99 dollar per maand. De functie werd enkele dagen geleden gelanceerd voor iOS-gebruikers en had al heel wat abonnees, maar die gebruikten de functie vooral om bekende mensen te imiteren.

Zo verschenen er de afgelopen dagen heel wat fake-celebrities die opvallende dingen tweetten vanop hun geverifieerde account. Musk probeerde de schade nog te beperken. Dat deed hij eerst door geverifieerde kanalen, die geverifieerd zijn door hun status, een extra kenmerk te geven. Het ging daarbij om een grijs vinkje met “Official“, maar na enkele uren werd dit al weer afgevoerd. Daarna riep Musk zelf gebruikers op om aan te geven dat het gaat om een parodie-account door “parody” in hun schermnaam op te nemen. Wie dat niet deed, zou geband worden van Twitter. Maar toch kwam er maar weinig gehoor naar. En nu lijkt Twitter Blue dus alweer opgedoekt.

Wie probeert om zich in te schrijven voor Twitter Blue, krijgt nu de volgende boodschap te zien: “Bedankt voor je interesse! Twitter Blue zal in de toekomst beschikbaar worden in jouw land. Probeer het later opnieuw.” Het gaat hierbij voor alle duidelijkheid om het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, waar de functie de afgelopen dagen wel beschikbaar was.

Meer
Lees meer...