Left Right
scrollTop top

Twitter verwijdert Fleets na amper acht maanden


Twitter Fleets
© Shutterstock

Eind 2020 introduceerde Twitter Fleets op z’n app. Daarmee kon je Instagram Story-gewijs foto’s of boodschappen posten die na 24 uur verdwenen. Maar op Twitter lijken deze toch geen succes te zijn, waardoor Twitter nu al beslist om de functie te verwijderen.

Twitter gaat op 3 augustus de Fleets-functie verwijderen. Met Fleets wilde Twitter de concurrentie aangaan met Snapchat en Instagram Stories, maar het kende maar een matig succes op de app, waardoor het al na acht maanden opnieuw afgevoerd wordt.

“Sorry of graag gedaan”

Met een tweet (hoe anders?) laat Twitter weten dat de functie op 3 augustus zal verdwijnen. Wie dus snel nog wat Fleets de wereld in wil sturen kan dat nog ongeveer twee weken doen. In de tweet schrijft Twitter: “We verwijderen Fleets op 3 augustus. We werken aan nieuwe dingen. Sorry of graag gedaan.”

Met dat laatste verwijst Twitter op een ludieke manier naar de kritiek die het kreeg over Fleets. Veel gebruikers vonden de functie overbodig en wilden andere dingen, zoals de mogelijkheid om tweets aan te passen of de optie om je bladwijzers te verzamelen in mappen. Velen hopen daardoor nu dat dat enkele van de “nieuwe dingen” zijn waaraan Twitter aan het werken is.

De plaats waar de Fleets nu staan, bovenaan de app, zal vanaf 3 augustus dus enkel gereserveerd zijn voor actieve Spaces. Spaces zijn een redelijk nieuwe functie van Twitter waarbij je kan praten met andere gebruikers of kan meeluisteren met een lezing.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…