Twitter brengt oude retweet-functie terug na felle kritiek

Twitter zal na bijna twee maanden de oude manier van retweeten terugbrengen. De functie, waarbij je meteen in het quoted retweet-menu terechtkwam, werd niet geapprecieerd door de gebruikers. Daardoor kreeg het al meteen heel wat kritiek.

Twitter veranderde recent de manier waarop je moest retweeten. Waar je vroeger altijd de optie kreeg om gewoon te retweeten of om te retweeten met een citaat (quote retweet), kwam je meteen in het quote retweet-menu terecht. Als je wilde retweeten zonder quote moest je dan geen quote toevoegen.

Kritiek

Retweeten
newsmonkey

Die nieuwe functie kreeg meteen heel wat commentaar. Gebruikers waren het gewoon om te kiezen tussen de twee opties en vonden het ook makkelijk om op die manier te retweeten.

Nu laat Twitter weten dat het terug zal keren naar de oude manier van retweeten. “We veranderen het terug. Je zal kunnen kiezen tussen retweeten en retweeten met een citaat zoals je dat vroeger kon”, zo laat Twitter weten in (hoe anders?) een tweet.

Bij sommige gebruikers is de functie nooit gewijzigd en zal alles dus gewoon hetzelfde blijven. Maar wie de nieuwe functie wel kreeg, zal heel binnenkort terugkeren naar de vertrouwde manier van retweeten. Toen de nieuwe manier van retweeten werd aangekondigd, liet Twitter al weten dat het ging om een tijdelijke verandering. Het is dus niet duidelijk of het altijd al het plan was om die nu terug te draaien of dat het echt het gevolg was van de kritiek van de gebruikers.

https://twitter.com/Twitter/status/1339350208942125066?s=20

Meer
Lees meer...