Left Right
scrollTop top

Uit de maand augustus hebben we 47 nummers geselecteerd die je zou moeten horen


Uit de maand augustus hebben we 47 nummers geselecteerd die je zou moeten horen

’t Is weer voorbij die mooie zomer. Officieel pas op 21 september, we weten het, maar in de muziekbuisness maken ze zich al flink klaar voor het najaar dat altijd volgepropt zit met nieuwe platen die natuurlijk op tijd gepromoot moeten worden met nieuwe singles. Een stevige lijst dus voor de maand augustus waaruit we 47 nummers selecteerden, in willekeurige volgorde. De volledige playlist is onderaan te vinden!

1. Tamino – Persephone

Op 19 oktober is het zover: dan verschijnt ‘Amir’, het debuutalbum van Tamino. ‘Amir’ betekent “prins” in het Arabisch en is ook de tweede voornaam van Tamino die voluit Tamino-Amir Moharam Fouad heet. Op de nieuwe plaat zal bekend werk staan zoals ‘Habibi”, ‘Cigar’, ‘Indigo Night’ en ‘Sun May Shine’, maar ook de nieuwe single ‘Persephone’. Zij is de godin van het dodenrijk en de dochter van oppergod Zeus.

Op 29 en 30 november staat Tamino in een uitverkochte AB. Op 1 december is er een extra concert, waarvoor nog kaartjes beschikbaar zijn. ‘Amir’ kan nu al voorbesteld worden.

2. Robyn – Missing U

Wie nog eens naar een bewijs zoekt dat de tijd vliegt: het is alweer zeven jaar geleden dat Robyn nog eens nieuw werk uitbracht. Of ‘Missing U’ de voorbode is van een nieuw album valt nog af te wachten. Het nummer over gemis gaat volgens Robyn zelf over hoezeer ze haar fans gemist heeft.

3. Cat Power feat. Lana Del Rey – Woman

Ook de vorige plaat van Cat Power dateert ondertussen alweer van zes jaar geleden, maar bij haar weten we wel al met zekerheid dat het wachten nog van beperkte duur is. Op 6 oktober verschijnt immers haar nieuwe – tiende – album ‘Wanderer’. Als eerste voorsmaakje geeft ze daaruit ‘Woman’, een samenwerking met die andere power lady Lana Del Rey.

Cat Power treedt 26 oktober op in de Ancienne Belgique.

4. De Staat – KITTY KITTY

Wij hebben dEUS, in Nederland hebben ze De Staat: een band die nooit doet wat je van hen verwacht. ‘Kitty Kitty’, de nieuwe single van De Staat, duurt vijf en een halve minuut in zijn radio edit en beukt gans die tijd. Frontman Torre Florum op 3FM over het nieuwe nummer: “Het is een track die we al best lang hebben liggen,

het is voornamelijk een killing baslijn van onze bassist Jop en de woorden die je hoort zijn teksten uit de presidentscampagne van Trump waardoor het best een maniakale track is geworden. Ik ben er erg blij mee!”

5. Boogie Beasts – Mad

Nog wat meer obscuur maar helemaal van bij ons is de bluesband Boogie Beasts. Met ‘Mad’ geven ze een voorsmaakje van hun album ‘Deep’ dat in januari van 2019 zal verschijnen. “I am no Dylan/I am no Young” luidt de openingsregel en dat ze hun plaats kennen siert Boogie Beasts. Maar die single mag er wél zijn!

6. dirk. – Sick ’n Tired

Voor dirk. is ‘Sick ’n Tired’ dan alweer de vierde single uit hun debuutplaat die gewoon ‘Album’ heten en het is typerend voor die plaat: kort, maar krachtig. Herlees hier het interview dat we met hen hadden.

7. Geppetto & The Whales – I Know Who You Were

Het wordt weer een drukke releaseperiode voor Belgische bands, want ook bij Geppetto & The Whales zijn ze klaar voor een nieuw hoofdstuk. Vier jaar heeft het zestal gewerkt aan een opvolger voor hun debuutalbum ‘Heads Of Woe’ en dat wordt een plaat met internationale allure.

‘Passages’ verschijnt zeer binnenkort en zal bijdragen bevatten van Rob Moose (The National, Arcade Fire), Trever Hagen (Bon Iver) en Jeremy Boettcher (S. Carey). Doe daar nog een opnameperiode in Wisconsin bij bij producer Brian Joseph (die ook al achter de knoppen zat voor Colin Stetson, Bon Iver en Sufjan Stevens) en wij worden heel benieuwd.

Op 23 oktober speelt de band in AB, op 21 november kan je ze in Democrazy Gent bekijken en op 22 november trekken ze naar De Roma in Borgerhout.

8. Tom Odell – Jubilee Road

In 2013 schreven wij al dat het jammer zou zijn als later zou blijken dat Tom Odell na ‘Another Love’, zijn debuutsingle, een one-hit wonder zou blijken te zijn, want daar heeft de jongen te veel talent voor. Zo’n vaart is het niet gelopen, maar het lichtje van Odell is toch al een stuk minder fel gaan branden. Eindelijk heeft hij onze aandacht nog eens weten te trekken met ‘Jubilee Road’, de titeltrack van zijn derde album dat zal verschijnen op 12 oktober.

Meer dan ooit neigt Odell hierop naar Elton John. Je kan dat goed of slecht nieuws vinden, maar wij vinden dit aangenaam luistermateriaal. Op 29 oktober staat Tom Odell in La Madeleine in Brussel. Wie liever naar het échte werk gaat kijken kan misschien via Ticketswap nog zoeken naar tickets voor de afscheidstournee van Elton John in het Sportpaleis. Hij staat daar op 23 mei 2019 en dat is naar eigen zeggen voor de laatste keer.

9. Whispering Sons – Waste

Het is al ruim twee jaar geleden dat Whispering Sons Humo’s Rock Rally gewonnen heeft. Sindsdien hebben ze een aantal fraaie singles gelost en vooral veel internationale toerervaring opgedaan. Nu is het tijd voor hun debuutalbum: dat komt eraan op 17 oktober. In de juiste stemming komen voor hun concert in AB op 20 oktober kan je al met dit voorsmaakje ‘Waste’.

10. Sam Fender – Dead Boys

Sam Fender was één van de muzikale nieuwelingen die we aan het begin van deze zomer aan het werk konden zien op The Slope op Rock Werchter, het nieuwe podium daar. Zeggen dat hij daar een onuitwisbare indruk maakte zou de waarheid geweld aandoen, maar zijn teksten zijn thematisch wel zeer interessant.


Fender schrijft over de grote kwesties van nu: fake news, seksuele intimidatie, privacy… Met de nodige ernst en de nodige humor. En met een lichte dansbaarheid. Dat doet hij ook op zijn nieuwe nummer ‘Dead Boys’ dat gaat over mentale problemen bij mannen en het taboe om erover te praten.

11. The War On Drugs – In Chains

‘A Deeper Understanding’ van The War On Drugs dateert al van vorig jaar, maar omdat de groep na de festivals aan een tweede rondje begint langs de (nog) grotere Europese zalen is ‘In Chains’ nu als volgende single uit de plaat getrokken. Zeven minuten The War On Drugs zijn altijd welkom bij ons, op 7 december in het Sportpaleis krijgen we er nog veel meer.

12. Death Cab For Cutie – Northern Lights

Met ‘Thank You For Today’ heeft Death Cab For Cutie net hun tiende album uitgebracht. De ene noemt het een terugkeer naar de oude vorm, een ander noemt het slaapverwekkend en saai. Om maar te zeggen: de reacties zijn wisselvallig, maar met ‘Northern Lights’ is er wel weer een knappe nieuwe single uit het album getrokken.

De Amerikaanse band werd in 1997 opgericht in Bellingham, Washington en bestaat uit Ben Gibbard (ook bekend van het uit de hand gelopen zijproject The Postal Service), Nick Harmer, Jason McGerr, Dave Depper en Zac Rae. Death Cab For Cutie begon als soloproject van zanger en gitarist Ben Gibbard, maar groeide begin jaren 2000 uit tot een van de beste en meest interessante acts in het rocklandschap. Met heerlijke songs die volstrekt uniek en toch vertrouwd aanvoelden veroverden ze in geen tijd een plekje in het hart van een steeds groeiende groep fans. Op 3 februari staan ze live in De Roma en ons advies luidt alleszins: gaan kijken!

13. Bring Me The Horizon – MANTRA

Zelfs Bring Me The Horizon bestaat al meer dan tien jaar, toch een teken dat we oud beginnen worden. Op het nieuwe album is het nog wachten tot begin 2019 (de release van ‘amo’ staat gepland op 11 januari), maar de nieuwe single ‘MANTRA’ kan er al wel voor zorgen dat er al wel wat tickets over de toonbank gaan voor hun concert in de Lotto Arena op 16 november. Op ‘MANTRA’ lijken ze alvast commerciëler dan ooit te klinken en lijken ze het gat te gaan willen vullen dat Linkin Park heeft achtergelaten.

14. Craig Armstrong feat. Guy Garvey – Cornflower (Marelle)

De Schotse componist Craig Armstrong die onder andere de soundtracks van ‘Moulin Rouge!’, ‘Love Actually’ en ‘Romeo+Juliet’ schreef maakt ons warm voor zijn nieuwe album ‘Sun On You’ dat op 7 september verschijnt. Dat doet hij met een eerste single ‘Cornflower (Marelle)’ waarvoor hij de hulp van Elbow-frontman Guy Garvey heeft ingeroepen. Een nummer dat de rust en de poëzie oproept dat we in Elbow tegenwoordig zo missen.

15. Juice WRLD – Lean Wit Me

Het begin van dit nummer doet ons heel erg denken aan ‘911’, de samenwerking tussen Wyclef Jean en Mary J. Blige dat alweer uit 2000 dateert, maar het is wel degelijk ‘Lean Wit Me’, het nieuwe nummer van Juice WRLD.Eerder dit jaar verscheen zijn “Goodbye & Good Riddance”. Op dit project staan 16 tracks. Nu is er een bijhorende videoclip waarin hij zoekt naar een drink- en rookpartner die tegelijkertijd ook nog eens van ‘m zou willen houden.

16. DRAM – Best Hugs

DRAM – of D.R.A.M. – die we vooral kennen van zijn samenwerking met Gorillaz van vorig jaar – komt in de clip voor zijn nieuwe single ‘Best Hugs’ dan weer op een swingerparty terecht. Deze aanstekelijke single is één van de drie nieuwe nummers die te vinden zijn op zijn ep ‘That’s A Girs Name’.

17. The Me In You – Shirley’s Dream

Sinds ‘Girl In Armour’ van zeven jaar geleden zijn we verliefd op The Me In You. Een paar maanden geleden brachten ze een mooie nieuwe plaat uit waarin ze zich lieten leiden door een onbestaande Schotse dichter-muzikant. Het is maar wat je inspiratie kan bezorgen, zeker? Op deze ‘Stuart Conroy: 1974-1978’ staat ook deze prachtige nieuwe single ‘Shirley’s Dream’ waarbij je helemaal kan wegdromen in het oeuvre van een onbestaande Schotse dichter-muzikant.

18. Paul Weller – Movin On

Paul Weller, ooit opperhoofd van The Jam en ondertussen toch ook alweer 60, heeft ons met zijn nieuwe single ‘Movin On’ toch ook weer heel benieuwd gemaakt naar zijn aankomende 14e (!) soloalbum ‘True Meanings’. Als alles op deze plaat even sterk klinkt dan deze single zijn we op 14 september een meesterwerk rijker en doen we alles om nog aan een ticket te raken voor zijn optreden in Het Depot op 5 oktober.

19. Paul Simon – One Man’s Ceiling Is Another Man’s Floor

Wie we niet meer op het podium zullen zien is Paul Simon. De nu 76-jarige levende legende heeft op 5 juli afscheid genomen van het Belgische publiek met een concert in het Sportpaleis. Nog vier Amerikaanse concerten staan er gepland en dan is het – op 11 september – helemaal afgelopen voor de man die ooit de helft was van Simon & Garfunkel.

Naast het podium blijft Simon wel nog actief, er komt zelfs nog een nieuw album aan. Sinds 1970 is Paul Simon al soloartiest en uit dat rijke oeuvre heeft hij enkele nummers geplukt die hij opnieuw gearrangeerd zou willen zien. Het gaat hier niet om de allerbekendste nummers, maar om nummers die hier en daar bij elkaar geplukt zijn. De vooruitgeschoven single is ‘One Man’s Ceiling Is Another Man’s Floor’, dat oorspronkelijk terug te vinden was op ‘There Goes Rhymin’ Simon’ uit 1973.

Het nieuwe album ‘In The Blue Light’ is te koop vanaf 7 september.

20. The Kinks – Time Song

Minstens even legendarisch als Paul Simon zijn The Kinks. De groep rond Ray Davies zou een comeback voorbereiden na een split van 20 jaar. ‘Time Song’ is een voorsmaakje van wat we daarbij zouden kunnen verwachten, alleen is het wel een outtake van 50 jaar geleden die nooit eerder werd uitgebracht. Tot nu.

21. Suede – Life Is Golden

Ook nog altijd bezig is Suede. In 2013 maakten ook zij een comeback na meer dan tien jaar pauze te hebben genomen. Sindsdien brengt de band rond Brett Anderson netjes om de twee jaar een (uitstekend) nieuw album uit. In 2018 is het de beurt aan ‘The Blue Album’ (release op 21 september) dat ze komen voorstellen in de AB op zondag 30 september.

22. Kurt Vile – Loading Zones

Precies één maand later op dinsdag 30 oktober staat Kurt Vile met zijn Violators in dezelfde zaal. Ook zij komen daar een nieuw album voorstellen, al is daar verder nog weinig over geweten. De nieuwe single ‘Loading Zones’ belooft echter weer het allerbeste.

23. Tony Bennett & Diana Krall – Fascinating Rhythm

Na samenwerkingen met Lady GaGa en Amy Winehouse is Tony Bennett op zijn 92e (!) bij Diana Krall uitgekomen. De samenwerking beviel zo goed dat de twee samen een heel album hebben opgenomen, voor Bennett wordt het zijn 58e (!!) studioalbum. ‘Love Is Here To Stay’ verschijnt op 14 september.

Als eerste single – en tweede vrijgegeven nummer – hebben ze ‘Fascinating Rhythm’ onder handen genomen, het nummer werd oorspronkelijk in 1926 opgenomen voor de Broadwaymusical ‘Lady Be Good’ en werd later ook het eerste nummer dat Bennett ooit opnam.

24. Noah Cyrus & Lil Xan – Live Or Die

Samen zingen met jje kersverse lief, niet iedereen kan het, Noah Cyrus doet het. ‘Live Or Die’ heet het nieuwe nummer van de jongste telg van de familie telg die langzaam aan de weg timmert sinds ze in 2016 een hitje scoorde met ‘Make Me Cry’, een samenwerking met Labrinth.

25. Samm Henshaw – Broke

Voor wie het zich nog kan herinneren: in 2016 mocht deze Samm Henshaw Rock Werchter openen. Twee jaar later wordt het stilaan tijd voor zijn debuutplaat en die zal niet minder soulvol klinken dan wat we al van hem kennen. In het nieuwe nummer zingt hij over de – herkenbaar! – trieste stand van zijn bankrekening. Nooit gedacht dat we nog gingen dansen op een nummer over dat onderwerp!

26. Jonathan Jeremiah – Mountain

Wij mochten ‘m ooit interviewen en kunnen verzekeren: sympathieke gast, die Jonathan Jeremiah. Wereldsucces is hem nog niet ten deel gevallen, maar hij blijft wel gestaag aan de weg timmeren met deze keer een opvallend groovy nieuwe single. Zijn nieuwe album ‘Good Day’ is sinds 31 augustus bij de platenboer verkrijgbaar!

27. Neneh Cherry – Kong

Neneh Cherry, dat is lang geleden! In de jaren 80 scoorde ze een hit met ‘Buffalo Stance’, in de jaren negentig waren er geweldige nummers als ‘Manchild’ en ‘Woman’. En laten we ook ‘7 Seconds’ niet vergeten, dat hoogst meezingbare duet met Youssou ‘N Dour.

Voor deze nieuwe track ‘Kong’ kreeg ze de hulp van Four Tet en ook van 3D van Massive Attack. Neneh Cherry is teleurgesteld in de huidige gang van zaken en heeft haar nieuwe plaat dan ook ‘Broken Politics’ genoemd. Die plaat komt uit in oktober, in dit nummer kunnen we al heel wat verwijzingen vinden naar het kolonialisme en de huidige vluchtelingencrisis.

28. Denzel Curry feat. Twelve’Len & GoldLink – Black Balloons

Er schittert een nieuwe ster aan het hiphop-firmament en zijn naam is Denzel Curry. Hij heeft net zijn nieuwe album ‘TA1300’ uitgebracht (zijn derde al en hij is er nog maar 23) en dat is een zware aanrader. Ook te vinden op die plaat: deze ‘Black Balloons’ waarin hij gelijkenissen trekt tussen de film ‘IT’ en zijn eigen leven, waarin de “black balloon” symbool staat voor pijn.

29. Moors feat. Tune-Yards – Mango

Het ziet er voorlopig naar uit dat de indiehit in de Amerikaanse filmzalen van deze zomer niet in de Belgische zalen terecht zal komen. We hebben het over ‘Sorry To Bother You’ waarinCassius Green (gespeeld door Lakeith Stanfield) een dertigjarige zwarte telemarketeer speelt die op een dag ontdekt dat hij over een geheime kracht bezit. Op korte tijd brengt hij het tot aan de top van de hiërarchie in zijn bedrijf waar hij kennismaakt met de irritante CEO Steve Lift (Arnie Hammer).

Die Lakeith Stanfield heeft ook een muzikaal project en dat is Moors. Tune-Yards leverde dan weer een bijdrage aan de soundtrack bij ‘Sorry To Bother You’ (waar ook onder andere Killer Mike en Janelle Monáe op te vinden zijn) en zo zijn Moors en Tune-Yards een samenwerking aangegaan. Voorlopig heeft ‘Sorry To Bother You’ geen releasedatum in de Belgische filmzalen.

30. Cypress Hill – Band Of Gypsies

‘Elephants On Acid’, geef toe dat het een titel is die op zijn minst nieuwsgierig maakt. Het is de titel van het aankomende negende album van Cypress Hill, hun eerste in acht jaar. B-Real is terug van bij Prophets Of Rage, de supergroep met ook nog leden van Rage Against The Machine en Public Enemy, en dus is de tijd eindelijk rijp voor een nieuw album van Cypress Hill.

‘Elephants On Acid’ verschijnt op 28 september.

31. Justice – Chorus (WWW)

Tijd om de beentjes te strekken! Het is al van 2007 geleden dat het Franse duo Justice voor het eerst de kop opstak en in 2018 zijn ze gevestigde waarden geworden. Hun platen worden altijd maar matig onthaald, maar live hebben ze wél wat te bieden. Goed nieuws dus dat ze net ‘Woman Worldwide’ hebben uitgebracht, een bijna anderhalf uur durende liveplaat rond hun uit 2016 daterende album ‘Woman’. Volumeknop stevig opendraaien, dansen door de living en je waant je nog steeds op een zomerfestival.

32. Moses Sumney – Rank & File

Voor wie op vrijdag 28 september nog niet weet waarheen: Moses Sumney komt naar de Botanique. Vorig jaar was zijn debuut ‘Aromanticism’ het indiesnoepje van de week, nu laat hij al een geheel nieuw geluid horen op zijn nieuwe ep ‘Black in Deep Red, 2014’ dat genoemd is naar een schilderij van Mark Rothko.

Op de nieuwe single ‘Rank & File’ mengt Moses Sumney zich in de protesten tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten tegen zwarten. De song is het resultaat van een bezoek aan de demonstratie in zijn geboortestad Los Angeles waar mensen op straat waren gekomen om de blanke politieagent vrij te pleiten van het schot op de zwarte tiener Michael Brown.

33. Françoise Hardy – A Cache-Cache

Tijd om het weer wat rustiger aan te doen met de nieuwe single van de levende legende Françoise Hardy. Hardy tekende haar eerste platencontract in 1962, is bekend van klassiekers als ‘Tous Les Garçons Et Les Filles’ (1963), ‘La Maison Où J’ai Grandi’ (1965) en ‘Comment Te Dire Adieu’ (1968) en heeft nu op haar 74e een nieuw album uit.

Het is haar 28e plaat en haar eerste in acht jaar en wie zich afvraagt of Hardy nog relevant is moet maar eens letten op hoe hard de nieuwe single ‘A Cache-Cache’ bij de sound van Cigarettes After Sex aanleunt.

34. Neko Case feat. Mark Lanegan – Curse Of The I-5 Corridor

Mark Lanegan is en blijft een bezige bij. Hij heeft net een nieuw album afgeleverd met Duke Garwood (ze komen samen hun album ‘With Animals’ voorstellen in De Roma op donderdag 11 oktober), maar hij is ook te horen op deze nieuwe single van Neko Case.

Neko Case is het meest bekend als lid van de Canadese groep The New Prornographers, maar houdt er sinds 1997 ook al een bloeiende solocarrière op na. Haar vorige album werd nog genomineerd voor een Grammy, het nieuwe album ‘Hell-On’ is verkrijgbaar sinds 1 juni en ze komt naar de Botanique op 4 november.

35. Big Red Machine – Forest Green

Mega-getalenterde en wereldberoemde muzikale vrienden hebben, het moet leuk zijn. Justin Vernon (Bon Iver) en Aaron Dessner (The National) waren aan een zijstapje toe en hebben dan maar elkaar opgezocht. De twee kennen elkaar al zo’n tien jaar, ze werkten in 2009 samen aan het titelnummer voor een album voor het goede doel. De afgelopen twee jaar hebben de twee de draad weer opgepikt en werkten ze intensief aan de debuutplaat van Big Red Machine, uitgebracht in eigen beheer.

36. Jasper Steverlinck – Broken

Jasper Steverlinck heeft lang aan zijn album ‘Night Prayer’ gewerkt, probeerde voor zijn songs verschillende jasjes uit. Hij vreesde dat hij niet meer hip was, dat hij zijn geluid zou moeten aanpassen aan het geluid van 2018. Tot bleek dat de songs het best tot zijn recht kwamen met minder kleren aan. En dus werden ze uitgekleed tot alleen het essentiële nog maar overbleef. Het bleek de juiste beslissing, want ‘Night Prayer’ heeft ondertussen goud behaald.

‘Broken’ is de nieuwe single uit dat album. Op 21 december sluit Jasper Steverlinck zijn muzikale succesjaar af in de Koningin Elisabethzaal.

37. Novastar – Holly

Ook van Novastar kunnen we snel weer nieuw werk verwachten. Zijn nieuwe album, waarvan we ‘Home Is Not Home’ al kenden, heet ‘In The Cold Light Of Monday’ en is te koop vanaf 5 oktober. ‘Holly’ is daaruit de uitstekende nieuwe single.

38. Ariana Grande – Breathin

Van Novastar naar Ariana Grande: in de wereld van de muzikale millenial die alle hokjesgrenzen heeft gesloopt is het maar een kleine stap. Met ‘Sweetener’ heeft Ariana Grande net een uitstekend popalbum uitgebracht waar ook bijdragen op staan van Pharell Williams, Nicki Minaj en Missy Elliott, maar Ariana Grande is nog op haar best als ze het helemaal alleen doet, zoals hier op haar nieuwe single ‘Breathin’.

39. The Knocks feat. Method Man – Goodbyes

Vraagt iemand zich ooit nog eens af hoe het met Method Man gaat? Uitstekend, zo blijkt. Hij is dezer dagen te horen op de soulvolle nieuwe single ‘Goodbyes’ van het Amerikaanse dance-duo The Knocks (dat in onze contreien niet zo heel erg bekend is). Voor wie meer The Knocks wil: hun tweede album ‘New York Narcotic’ is verkrijgbaar vanaf 28 september.

40. Empress Of – When I’m With Him

Verliefd zijn, wie kent het gevoel niet? Dat is meteen waarom het onderwerp zo goed blijft scoren in nummers in alle genres. Maar liefde kan ook voorbij gaan en dat is minder prettig. Hoewel ‘When I’m With Him’ als een jong dartel liefdesliedje klinkt, is het net het omgekeerde. De jonge hippe in Los Angeles wonende Empress Of zingt over het voorbijgaan van die liefde en hoe moeilijk het is om dat aan je partner te vertellen.

Tussendoor passeert ook nog eens een stukje Spaans, want Lorely Rodriguez, zoals Empress Of bij de burgerlijke stand bekend staat, is van afkomst een Latijns-Amerikaanse. Haar tweede album ‘Us’ verschijnt op 19 oktober.

41. Seinabo Sey – Good In You

De Zweedse Seinabo Sey heeft dan weer een nummer afgeleverd over hoe er in iedereen iets goeds schuilt. Een beetje de ‘True Colours’ (van Cyndi Lauper) van de 21e eeuw. Het nummer is afkomstig van haar plaat “I`m A Dream”, die later dit jaar wordt verwacht.

42. Jason Mraz feat. Meghan Trainor – More Than Friends

Ed Sheeran en Beyoncé leverden met ‘Perfect’ al het perfecte suikerduet af, maar Jason Mraz komt in duet met Meghan Trainor toch aardig in de buurt. De twee zingen over de eeuwige vraag: kunnen een jongen en een meisje ‘gewoon’ vrienden zijn of is er altijd iets meer aan de gang bij minstens één van de twee partijen? Het zal voor altijd een raadsel blijven, Mraz en Trainor beseffen alleszins dat ze meer dan vrienden zijn.

43. Thomas Dybdahl – Look At What We’ve Done

De Noorse Thomas Dybdahl heeft zijn nieuwe album ‘All These Days’ op drie dagen ingespeeld in een studio in Los Angeles, precies zoals dat vroeger gedaan werd. Hij omringde zich daarvoor met de allerbeste muzikanten. Zijn warme stem en zijn muzikale stijl lenen zich zowel tot pop, soul als jazz waardoor Dybdahl altijd moeilijk te vangen is geweest.

Zijn achtste album is vanaf 12 oktober te koop. Op 18 februari stelt hij zijn nieuwe album voor in de Rotonde van de Botanque en aanwezigheid daar kunnen we alleen maar aanraden.

44. The Bony King Of Nowhere – Like Lovers Do

The Bony King Of Nowhere is helemaal terug en hij heeft een gebroken liefde te verwerken. De opnames van ‘Silent Days’ startten in een joude caravan, maar groeide uit tot een gewaagde popplaat die nog het meest aanleunt bij wat The War On Drugs dezer dagen doet: je niet laten beperken door de popsong van vier minuten, maar gewoon kijken waar de song je naartoe brengt.

‘Silent Days’ is vanaf 21 september te koo en hij vertrekt ook weer op tournee. Op 4 september speelt hij het voorprogramma van Jeff Tweedy in het Rivierenhof nog solo, vanaf 12 oktober is hij met band te zien. De eerste datum is in de Botanique, daarna volgt Zwitserland en een heel aantal culturele centra. Alle data kan je hier bekijken.

45. Bazzi feat. Camila Cabello – Beautiful

Als je Camila Cabello kan strikken voor een remix van je nummer moet je dat gewoon doen, want sinds ‘Havana’ is zij het meest gewilde snoepje uit de snoepwinkel. Bazzi en Cabello toerden het afgelopen voorjaar samen, waarbij Bazzi fungeerde als haar voorprogramma. Als vriendendienst zong Cabello deze remix in van het nummer dat eerder al te vinden was op ‘Cosmic’, het debuutalbum van Bazzi dat in april uitkwam.

46. Tyler, The Creator feat. Kali Uchis – See You Again

Kali Uchis konden we afgelopen zomer op Rock Werchter zien, Tyler, The Creator speelde op Dour. Samen waren ze al te horen op ‘Flower Boy’, het album dat Tyler vorig jaar uitbracht. Daaruit is het zwoele ‘See You Again’ nu als nieuwe single getrokken. Als volgende staat er voor Tyler, The Creator nu een nieuw project met A$AP Rocky op stapel.

47. Toto – Hash Pipe

Het begon als een grap en die grap heeft nu een tweede deel. Het begon allemaal bij een fan van Weezer uit Ohio die al maanden aan het zeuren was om een cover van de band van het bij hipsters nu heel populaire ‘Africa’ van Toto uit 1982.

Weezer coverde eerst ‘Rosanna’, ook van Toto om er dan toch ook nog ‘Africa’ bij te gooien. Als blijk van gevoel voor humor heeft Toto nu ook ‘Hash Pipe’ van Weezer gecoverd, het was destijds (2001) de eerste single uit ‘The Green Album’ en een stevige hit in De Afrekening. Goed, wie is de volgende?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.634.463
 • Aantal
  doden
  1.136.425
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588