‘Uncle Samsik’ met Song Kang-ho (‘Parasite’) staat nu op Disney+

Vanaf vandaag kan je op Disney+ kijken naar de Zuid-Koreaanse reeks Uncle Samsik. Het gaat om de eerste serie waarin acteur Song Kang-ho te zien zal zijn. Tot op heden was de acteur, die vooral bekend is voor zijn rol als vader van de arme Kim-familie in Parasite, namelijk enkel te zien in films.

Op Disney+ kan je nu kijken naar een gloednieuwe prestigieuze Zuid-Koreaanse reeks. Het gaat om Uncle Samsik, waarin we Song Kang-ho voor de eerste keer aan het werk zien in een serie. De reeks werd al in 2022 aangekondigd, maar is vanaf nu wereldwijd te vinden op Disney+.

Uncle Samsik

Uncle Samsik speelt zich af in de jaren 60, in de nasleep van de Koreaanse Oorlog. We volgen Uncle Samsik (Song Kang-ho) en Kim San (Byun Yo-han). Kim San is een elitemilitair die trainde in de Verenigde Staten. Bij z’n terugkeer droomt hij ervan om van Zuid-Korea een geïndustrialiseerd land te maken. Daarvoor schakelt hij de hulp in van Park Doo-chil aka Uncle Samsik, die zo zijn eigen manier heeft om z’n doelen te bereiken.

De hoofdrollen worden dus gespeeld door Song Kang-ho en Byun Yo-han. Song Kang-ho is een van de bekendste acteurs uit Zuid-Korea. Wij kennen hem waarschijnlijk het best als vader Kim Ki-taek uit Parasite of voor z’n rol als Nam-goong Min-soo in Snowpiercer. Maar daarnaast was hij in z’n carrière van bijna 30 jaar in tientallen andere populaire films te zien. Nooit eerder speelde hij een rol in een serie, maar daar komt met Uncle Samsik dus verandering in. Ook Byun Yo-han is niet van de minste. Hij was al te zien in Misaeng: Incomplete LifeSix Flying Dragons en Mr. Sunshine.

Uncle Samsik is geregisseerd door Shin Yeon-shick. Ook hij maakt met de reeks z’n seriedebuut. In het verleden was Shin Yeon-shick al verantwoordelijk voor de films The Fair LoveThe Russian Novel en Rough Play.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer:

Meer
Lees meer...