Left Right
scrollTop top

‘Unsolved Mysteries’ komt terug: Hierover gaan de zes nieuwe afleveringen


Unsolved Mysteries
© Netflix

Het tweede deel van Unsolved Mysteries komt eraan. Op 19 oktober laat Netflix zes nieuwe afleveringen los op de wereld en die zullen opnieuw gaan over uiteenlopende zaken. Het enige wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze onopgelost zijn.

Het eerste deel van Unsolved Mysteries werd meteen een succes voor Netflix. De reeks werd massaal bekeken en het regende ook tips over de zes zaken die behandeld werden. Voorlopig is het nog niet geweten of de tips ook echt voor een doorbraak hebben gezorgd, maar Netflix liet al weten dat er enkele bruikbare tips bij zaten. Die worden dan doorgestuurd naar de lokale politie die het dan overneemt van de streamingdienst.

Unsolved Mysteries Volume 2

Op maandag 19 oktober verschijnt de tweede lading afleveringen op Netflix. In de trailer kwamen we al de titels van die afleveringen te weten, maar dit is waar de zaken precies over gaan.

Aflevering 1: Washington Insider Murder

Unsolved Mysteries
Netflix

De eerste aflevering gaat over John ‘Jack’ Wheeler. Hij was een veteraan die nog meevocht tijdens de Vietnamoorlog. Daarnaast werkte hij ook voor de Amerikaanse presidenten Ronald Reagan, George H.W. Bush en George W. Bush.

In 2010 werd zijn lichaam gevonden op een vuilnisbelt in Newark. Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien hoe Jack zich voor z’n dood vreemd gedroeg. Hij dwaalde doelloos rond en leek gedesoriënteerd en verward. Zijn gsm werd enkele dagen later teruggevonden op een plaats waar vuur was gemaakt. De politie gaat uit van een moordzaak, maar er werd geen enkele verdachte opgepakt.

Aflevering 2: Death in Oslo

Unsolved Mysteries
Netflix

Voor de tweede aflevering trekken we naar Oslo in Noorwegen. De zaak gaat over een vrouw die incheckte in een luxueus hotel in de Noorse hoofdstad en later dood werd teruggevonden in diezelfde hotelkamer.

Wat de zaak zo bijzonder maakt, is dat de vrouw onder een valse naam incheckte in het hotel. Daarnaast waren ook alle etiketten uit haar kleren geknipt en had ze een koffertje vol ongebruikte kogels bij. Tot op heden is nog steeds niets geweten over de identiteit van de vrouw of over de mogelijke dader. Daarnaast wordt ook zelfmoord nog steeds niet uitgesloten.

Aflevering 3: Death Row Fugitive

Unsolved Mysteries
Netflix

Een andere interessante aflevering is de derde. Die gaat over Lester Eubanks, een man die in de jaren 60 de doodstraf kreeg omdat hij een jonge vrouw vermoord had.

Terwijl hij op death row in Ohio op z’n straf wachtte, wist hij op indrukwekkende wijze te ontsnappen. Maar sindsdien lijkt hij van de aardbol verdwenen. Het doel van de aflevering is hierbij dus niet om de dader te vinden, maar wel om de voortvluchtige moordenaar te vinden, die mogelijk nog steeds ergens rondloopt.

Aflevering 4: Tsunami Spirits

Unsolved Mysteries
Netflix

Net zoals in de eerste lading afleveringen, is er ook deze keer weer één aflevering bij over het bovennatuurlijke. In de eerste zes afleveringen ging het daarbij over ufo’s, nu gaat het over geesten.

Tsunami Spirits speelt zich af in Japan, de stad Ishinomaki om precies te zijn. Dat is een van de plaatsen die zwaar getroffen werd door de tsunami van 2011. Na de tragedie, die in de stad meer dan 20.000 slachtoffers maakte, spreken heel wat inwoners over ervaringen met geesten. Zo zouden taxichauffeurs soms zelfs geesten vervoeren.

Afleveringen 5: Lady in the Lake

Unsolved Mysteries
Netflix

De vijfde aflevering gaat opnieuw over een onopgeloste moordzaak. Het lichaam van JoAnn Romain werd op een ijskoude dag teruggevonden in een meer in Michigan. Aanvankelijk ging de politie uit van zelfmoord, maar verschillende dingen kloppen niet in dat verhaal.

In de aflevering komen de familieleden van JoAnn aan het woord die nog steeds op zoek zijn naar de dader en antwoorden op de vele vragen die ze hebben.

Aflevering 6: Stolen Kids

Unsolved Mysteries
Netflix

De laatste aflevering wordt misschien wel de meest aangrijpende. Stolen Kids gaat over twee kinderen die in 1989 ontvoerd werden toen ze op een speeltuin in Harlem aan het spelen waren.

De kinderen werden nooit teruggezien, dus leven de families van de twee kinderen verder met duizenden vragen. Daarvan is de belangrijkste natuurlijk: “Leven de kinderen nog?”.

Unsolved Mysteries Volume 2 staat vanaf maandag 19 oktober op Netflix. Tot dan kan je kijken naar een van de series op onze top 50 met de beste Netflixreeksen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588