Left Right
scrollTop top

Van leerkracht naar first lady? De niet onbesproken echtgenote van Emmanuel Macron


Van leerkracht naar first lady? De niet onbesproken echtgenote van Emmanuel Macron

Bijna iedereen is het erover eens na zijn grote overwinning in de eerste ronde: Emmanuel Macron wordt de nieuwe president van Frankrijk. Over de man zelf is al veel geschreven, maar ook zijn vrouw is niet onbesproken. Een kijk op de vrouw die waarschijnlijk de nieuwe first lady, of moeten we ‘première dame’ zeggen, van Frankrijk gaat worden.

De nu 64-jarige Brigitte Trogneux is al sinds 2007 getrouwd met Emmanuel Macron. Wie de man een beetje kent, weet dat hij nog niet al te veel politieke ervaring heeft en dus ook nog niet heel oud is. Macron is zelf namelijk maar 39 jaar oud. Zo’n 25 jaar jonger dan zijn vrouw dus. Op zich misschien niets mis mee, zou je denken. Ware het niet dat ze elkaar hebben leren kennen op school. Hij als 15-jarige student, zij als 40-jarige leerkracht. Trogneux was er leerkracht Frans en de voorzitster van de toneelclub waar Macron deel van uitmaakte. Daar begon de liefde dan ook. Pittig detail, Trogneux was toen al getrouwd en moeder van drie kinderen.

Lievelingetje van de leerkracht

Toen ze maandenlang samen aan een toneelstuk werkten, begon de verliefdheid te bloeien. “Ze las zijn werk voortdurend voor”, zei een ex-klasgenoot aan Le Parisien. “Ze was volledig betoverd door zijn schrijfkunsten.” Het lievelingetje van de leerkracht dus.

De ouders van de piepjonge Macron zagen echter geen positief nieuws in de relatie tussen de twee. Ze vroegen zelfs aan Trogneux om hun zoon niet meer lastig te vallen, toch zeker tot hij 18 jaar oud was. Als extra maatregel stuurden ze hem naar Parijs, waar hij de rest van zijn secundair aflegde. Maar uit het oog betekende niet uit het hart voor Macron. “Ik zal terugkomen en dan trouw ik met je”, zou Macron gezegd hebben voor hij vertrok. En hij hield woord. Want in 2007 gaven ze elkaar het ja-woord. Daarvoor moest ze dus eerst wel haar eerste man verlaten.

Getty Images

Homoseksuele relatie

Trogneux zelf komt uit een niet ongegoede familie. Haar ouders maken namelijk deel uit van een familie steenrijke chocolatiers in Amiens, die jaarlijks een omzet van om en bij de vier miljoen euro genereren. Ze staan vooral bekend om hun macarons, die de beste uit de streek zouden zijn. En sinds 2007 hebben ze dus ook de beste Macron.

Een leuk maar toch ook opmerkelijk liefdesverhaal. Al werd er tijdens de verkiezingscampagnes wel gefluisterd dat Macron niet al te gelukkig zou zijn bij zijn Brigitte, en dat hij eigenlijk een homoseksuele relatie zou hebben met de directeur van Radio France, Mathieu Gallet. Macron lachte die aantijgingen meteen weg. De geruchten, die al een tijdje de ronde deden maar nu weer even de kop opstaken, zouden gevoed zijn door de Russische media en waren een poging om de enorm snelle groei in populariteit van Macron te doen stoppen. Waar ze dus overduidelijk niet in geslaagd zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810