Van plan om te bouwen? Bezoek eens een woonbeurs!

Geschreven met branded content van badkamerdepot

Ben je van plan om te bouwen? Dan is het zeker aan te raden om eens een woonbeurs te bezoeken. Hier kun je volop nieuwe ideeën opdoen en inzichten krijgen voor de inrichting van je nieuwe huis. Hoe kun je zo’n dag op een woonbeurs het beste indelen? Wij zochten het uit en hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet. 

Check de website 

Een strakke planning volgen van stand naar stand? Of relaxed wat rondkuieren? Wij raden je aan voor de gulden middenweg te gaan. Bedenk voor je vertrekt toch even wat je uit deze dag wil halen. Misschien wil je weten wat voor soort wastafel  perfect in jouw nieuwe badkamer zal passen en ben je op zoek naar meer inspiratie voor de inrichting. Bekijk het programma van de woonbeurs via de website. Misschien kan je nieuwe kennis opdoen over behangen, een workshop volgen over zelfgemaakte raamstickers of kan je wel gezellig een glaasje drinken met andere bouwers in spe. Misschien heb je geen tijd om alles te zien wat je wilt zien. In dat geval is het nodig om prioriteiten te stellen. Wat is het allerbelangrijkst? En wat ga je eerst bezoeken? 


Maak je eigen dagprogramma en stel vragen op de dag zelf

Maak je eigen dagprogramma en bekijk op welke tijden je waar wilt zijn.  Bekijk welke verschillende stands er zijn en waar je moet zijn als je bijvoorbeeld naar een mooi badkamermeubel op zoek bent.  Met een uitgestippeld dagprogramma haal je het meeste uit je bezoekje aan de woonbeurs. Denk eraan om vragen op vooraf te bedenken. Het kan helpen om een vragenlijst te maken of al eens op het internet te zoeken naar veelgestelde vragen, als je bang bent dat je iets over het hoofd hebt gezien.

Maak foto’s en aantekeningen en sta open voor nieuwe ideeën

Op een woonbeurs kan je enorm veel zien. Ja, er zal heel wat op je afkomen. Zorg ervoor dat je de dingen die je interessant lijken vastlegt en maak ook aantekeningen van belangrijke informatie. Zo is de kans groter dat je hier meer mee kunt in je eigen huis nadat je de woonbeurs hebt bezocht. Sta open voor nieuwe ideeën. Het zal je verbazen wat voor leuke inspiratie je hier allemaal op kunt doen. Ga met professionals in gesprek en bekijk eens welke nieuwe interessante bedrijven je aanspreken. Misschien kies je wel voor een interieurstylist voor de inrichting van je badkamer? Of neem je toch die sympathieke aannemer onder de arm?

Meer
Lees meer...