Verdachte aangehouden voor verspreiden naaktfoto’s Stan Van Samang

Er zijn twee personen gearresteerd in de zaak rond de naaktfoto’s van een aantal BV’s – waaronder Stan Van Samang – die vorige maand verspreid zijn. Dat heeft het parket van Brussel laten weten. Het gaat om twee jonge mannen waarvan er één is aangehouden. De andere verdachte is vrijgelaten onder voorwaarden.

Begin september zorgden enkele naaktbeelden van de BV’s Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire voor heel wat opschudding. De foto’s en video’s waren zonder hun toestemming verspreid en deden heel snel de ronde op sociale media.

Eveline

Het was uiteindelijk Stan Van Samang die op 10 september klacht indiende. De andere twee betrokken hebben dat voorlopig nog niet gedaan. De Brusselse onderzoeksrechter van Brussel stelde daarop de computer crime unit van de federale politie aan om te achterhalen wie de foto’s had verspreid.

De drie slachtoffers waren namelijk op Instagram gecontacteerd door een ‘Eveline’ en hadden de beelden uiteindelijk via het anonieme Kik uitgewisseld. Beide profielen waren ondertussen verwijderd en dus leek het helemaal niet vanzelfsprekend dat de persoon achter ‘Eveline’ ooit gevonden zou worden.

Twee jonge mannen

Maar nu geen maand later komt het parket van Brussel dan toch met goed nieuws. Zij zijn er namelijk in geslaagd twee verdachten te identificeren. Beide jonge mannen zouden de feiten hebben erkend. Een van hen is ook aangehouden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

“In het kader van een gerechtelijk onderzoek geopend op 10 september 2020 heeft de onderzoeksrechter te Brussel het RCCU (computer crime unit van de federale politie) aangesteld teneinde een digitaal onderzoek te voeren met het oog op de daders te identificeren die deze beelden hebben verspreid. Door de snelle en efficiënte werking van het RCCU werden er twee verdachten geïdentificeerd. Het betreft twee jonge mannen die de feiten erkennen. Het gerechtelijk onderzoek is lopende, in het belang van het onderzoek zal er niet verder gecommuniceerd worden”, laat het parket van Brussel weten.

Meer
Lees meer...