Vier aangename health trends uitgelicht

Geschreven met branded content van Superfoodstore.

Fit, vrolijk en vitaal door het leven gaan is super belangrijk. Hier heb je zelf ontzettend veel invloed op, meer dan dat je soms denkt. Maar soms wordt je wel een beetje moe van de welbekende tips als ‘gezond eten, voldoende bewegen en genoeg slapen’.

Combineer dit met allerlei health trends en we zien door de bomen het bos niet meer. Daarom hier vier health trends die wij onlangs spotten en wel een goed idee vonden.

1. Wie zoet is krijg: Manuka honing

Af en toe wat suiker door je yoghurt, thee of in baksels kan geen kwaad. Wanneer je dit ook nog eens vervangt door Manuka honing kan het alleen maar goed doen. Manuka honing is een soort honing met hele krachtige eigenschappen.

Het werkt zowel ontstekingsremmend als schimmelwerend. Beide zaken die er alleen maar voor gaan zorgen dat wij nog net iets fitter door het leven gaan. Houd deze health trend in de gaten!

2. Minder sport, meer bewegen

Waar we voorheen ons trouw drie keer per week in de sportschool moesten melden, is dit tegenwoordig toch wel even anders. Een positieve ontwikkeling waar je het ons vraagt. Geen urenlange sessie op een loopband, maar juist lekker de natuur in voor een stevige wandeling.

Deze manier van bewegen zorgt er niet alleen voor dat het beter vol te houden is, je krijgt er ook meteen frisse lucht én een dosis vitamine D me binnen. Drie vliegen in één klap dus.

3. Power nap

Of even slapen nu wel of niet goed is, dat is lang punt van discussie geweest. Inmiddels kunnen we concluderen dat even de ogen sluiten een gezonde zaak is. Het geeft net even die oppepper die je halverwege de middag soms nodig hebt.

Het wordt ook steeds gewoner om dit te introduceren in je routine. In Azië zien we zelfs een toename van zogenaamde slaapcapsules. Zo ver zijn we in Nederland niet, maar een half uurtje de ogen sluiten na de lunch? Niks mis mee!

4. Ontvrienden

Dit klinkt wat onaardig maar toch is het een trend die bij gaat dragen aan jouw gezondheid. We waren al massaal onze huizen aan het opruimen en kledingkast aan het uitmesten maar ook de sociale detox is nu serieus gaande. Minder vrienden, zowel in real life als op social media, maakt gelukkiger en blijer.

Beperk je tot de mensen waarvan je positieve energie krijgt en die jou een goed gevoel geven. Natuurlijk hoef je dit niet uit te spreken naar de betreffende personen, een subtiele afbouw van het contact is het beste. Online is dit een stuk eenvoudiger, opgeruimd staat netjes zullen we maar zeggen!

Deze vier health trends zijn wat ons betreft eenvoudig op te nemen in je routine en sommige zijn nog lekker ook!

Meer
Lees meer...