Vier leden BTOB starten eigen agentschap BTOB COMPANY

Eunkwang, Minhyuk, Hyunsik en Peniel van de K-popgroep BTOB hebben hun eigen agentschap opgericht. De vier verlieten in november van vorig jaar hun agentschap Cube Entertainment en tekenden vervolgens een contract bij het overkoepelende agentschap DOD. Nu heeft het viertal onder dat agentschap hun eigen dochterbedrijf opgericht: BTOB COMPANY.

Vier leden van BTOB hebben hun eigen agentschap opgericht. Het agentschap kreeg de wel zeer toepasselijke naam BTOB COMPANY en zal instaan voor de solo- én groepsactiviteiten van het viertal.

BTOB COMPANY

In november 2023 liep het exclusiviteitscontract van BTOB met het agentschap Cube Entertainment ten einde. De zes leden van de boyband besloten toen om het agentschap te verlaten. Vier leden van de groep, Eunkwang, Minhyuk, Hyunsik en Peniel, trokken samen naar een nieuw agentschap. Changsub en Sungjae gingen elk hun eigen weg. Maar alle zes leden benadrukten wel dat ze als BTOB muziek zullen blijven maken in de toekomst.

Daarvoor was er aanvankelijk wel nog een probleem want Cube Entertainment wilde de auteursrechten van de naam BTOB aanvankelijk niet zomaar afgeven, terwijl de leden van de groep hun naam wel wilden behouden. Maar door de duidelijke naam van het nieuwe agentschap van Eunkwang, Minhyuk, Hyunsik en Peniel is nu duidelijk dat ze de rechten van de naam BTOB in hun bezit hebben.

BTOB COMPANY zal instaan voor het solowerk van Eunkwang, Minhyuk, Hyunsik en Peniel, maar ook voor de activiteiten van BTOB, waarbij ook Changsub en Sungjae, de andere twee leden van BTOB, betrokken zullen zijn. Changsub tekende in november 2023 al een contract bij Fantagio Entertainment. De soloactiviteiten van Sungjae worden sinds december geregeld door het agentschap iWill Media.

Meer
Lees meer...