Alle leden BtoB verlaten na 11 jaar Cube Entertainment

De zes leden van de K-popgroep BtoB hebben besloten om het agentschap Cube Entertainment te verlaten. Het contract van de leden met het agentschap werd in 2018 voor de eerste keer verlengd, maar nu hebben de leden na elf jaar besloten om een ander agentschap te zoeken.

Nadat zes leden van K-popgroep Pentagon Cube Entertainment verlaten, doet nu ook de hele boyband BtoB hetzelfde. De zeskoppige boyband maakte z’n debuut in 2012 met het nummer Insane. Nu, elf jaar later, zijn ze nog steeds actief. Zo brachten ze eerder dit jaar nog hun vijftiende EP ‘Wind and Wish’ uit. De groep zal ook in de toekomst nog muziek maken, maar dat zal het niet langer doen onder het agentschap Cube Entertainment.

BtoB

BtoB bestond oorspronkelijk uit zeven leden: Seo Eun-kwang, Lee Min-hyuk, Lee Chang-sub, Im Hyun-sik, Peniel, Yook Sung-jae en Il-hoon. Die laatste verliet de groep in 2020 nadat hij verdacht werd van marihuanagebruik. Uiteindelijk werd hij veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. De zes andere leden maken nog steeds deel uit van BtoB, maar hun tweede contract, dat in 2018 van start ging, loopt nu af. Daarbij hebben de zes leden besloten om het agentschap te verlaten.

Cube entertainment bedankt in een statement de zes leden voor hun lange tijd bij het agentschap en wenst hen in de toekomst het beste toe. Maar volgens het Zuid-Koreaanse medium Sports Chosun zou het er achter de schermen minder amicaal aan toegaan tussen het agentschap en de leden. Zo zouden de leden van BtoB de trademarkrechten van hun groepsnaam willen behouden. Maar in ruil daarvoor eiste Cube Entertainment een deel van de opbrengst van de groep.

In een reactie liet Cube Entertainment weten dat ze op een positieve manier onderhandelen met de leden over de trademarkrechten. “We zullen meer informatie geven, wanneer er een definitieve beslissing is”, besluit het agentschap.

Meer
Lees meer...