Left Right
scrollTop top

Vijf keer meer meldingen van fraude met bitcoin sinds juni


Vijf keer meer meldingen van fraude met bitcoin sinds juni

Begin juni is minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) met de FOD Economie een waarschuwingscampagne gestart. Hij roept mensen op om fraude met bitcoins en andere cryptocurrency aan te geven. Sindsdien zijn er vijf keer meer meldingen van fraude.

Er waren in juli maar liefst 234 meldingen van fraude met bitcoin en andere cryptocurrency. Daarmee was het een recordmaand. Bovendien ging er een virus rond dat computers blokkeerde en een betaling in bitcoin eiste. In totaal werd er 1,96 miljoen euro gevraagd. De vijf voorafgaande maanden werd er maar half zoveel gevraagd door oplichters.

Spaarrekeningen en aandelen

De cybercriminelen beloven vaak grote winsten aan mensen die willen investeren in bitcoin. Maar de FSMA, dat over de banksector waakt in ons land, stelt dat er ook platforms zijn waar andere financiële producten worden aangeboden waarin je kan investeren met bitcoin. Het gaat meestal om spaarrekeningen met een hoog gewaarborgd rendement of aandelen.

49 onbetrouwbare websites

De FSMA raadt aan om sowieso voorzichtig te zijn als je met cryptomunten betaalt, zeker als het om sportweddenschappen of beleggingen gaat. Op de zwarte lijst van de FOD Economie staan ondertussen 49 onbetrouwbare websites.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572