Vijfde film rond ‘The Matrix’ in de maak

Warner Bros. Pictures heeft aangekondigd dat er gewerkt wordt aan een vijfde film in de The Matrix-franchise. Met Drew Goddard is er meteen ook een regisseur aangetrokken.

The Matrix van The Wachowskis was in 1999 een van de meest vooruitstrevende sciencefiction- en actiefilms en zorgde voor een revolutie op het vlak van camerawerk en stunts. De film groeide dan ook al snel uit tot een cultklassieker en wordt nu nog steeds vaak als referentie gebruikt. De sequels The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions uit 2003 konden dat succes nooit helemaal herhalen, waarna de trilogie werd afgesloten.

Na jarenlange speculaties werd enkele jaren geleden beslist om eindelijk een vierde film in de franchise te maken. Lana Wachowski kwam in 2021 dan eindelijk terug met The Matrix Resurrections. Die film bracht heel wat bekende gezichten terug en zorgde zo voor een nostalgische sfeer. Aan de box office vielen de opbrengsten echter tegen.

Drew Goddard

Toch heeft Warner Bros. Pictures nu beslist om een vijfde The Matrix-film te maken. Die zal voor het eerst een andere regisseur hebben. Drew Goddard is namelijk bij het project gehaald. Hij is vooral bekend als scenarist van The Martian, maar werkte als regisseur eerder al aan The Cabin in the Woods en de reeks The Good Place. Hij zal samen met Sarah Esberg ook het scenario van The Matrix 5 schrijven.

“Drew kwam naar Warner Bros. met een nieuw idee waarvan we allemaal geloven dat het een ongelooflijke manier zou zijn om de Matrix-wereld voort te zetten. Hij wil eren waar Lana en Lilly meer dan 25 jaar geleden mee begonnen zijn en eveneens zijn eigen liefde voor de reeks en personages tonen”, zei producer Jesse Ehrman in een verklaring.

Cast?

Het is voorlopig nog niet bekend wie van de castleden zal terugkeren in deze nieuwe film. Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss zijn als Neo en Trinity het meest ingeburgerd in de franchise, terwijl Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris en Priyanka Chopra Jonas hun intrede deden in de meest recente film.

Meer
Lees meer...