‘The Matrix Resurrections’: Neo maakt zich klaar voor oorlog in tweede officiële trailer

The Matrix Resurrections, van grensverleggende filmmaker Lana Wachowski, is de langverwachte vierde film in een franchise die het scifi-genre voorgoed heeft veranderd. In deze nieuwe film keren Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss terug als hun beroemde personages Neo en Trinity. Warner Bros. liet zojuist de tweede trailer los op de wereld en het belooft een bloedstollende strijd, of eerder oorlog, te worden.

Aan het einde van The Matrix Revolutions, de derde film in de franchise, zagen we hoe de hoofdpersonages Neo (Reeves) en Trinity (Moss) stierven. Maar in de trailers van de nieuwe, vierde film zien we dat het iconische duo weer is herrezen. In de recentste clip zien we een heleboel spannende actiescènes, iets waarvoor deze sciencefictionfilms zo gekend zijn. En er valt op een gegeven moment zelfs het woord ‘oorlog’. Hoe of wat er precies gaande is, zullen we op 22 december moeten ontdekken in de bioscoop.

Lana Wachowski

Lana Wachowski heeft de film geregisseerd naar haar eigen scenario, en geschreven in samenwerking met David Mitchell en Aleksander Hemon. Het is gebaseerd op de door de Wachowski’s gecreëerde personages. De film is geproduceerd door Grant Hill, James McTeigue en ook weer Lana Wachowski. De uitvoerende producenten zijn Garrett Grant, Terry Needham, Michael Salven, Jesse Ehrman en Bruce Berman.

Deze vierde film is voor de regisseuse erg persoonlijk, want ze zou die gemaakt hebben na het overlijden van enkele dierbaren mensen in haar leven. Dus het feit dat we Neo en Trinity hier zien terugkeren is zeer belangrijk voor haar, waarmee ze ook een soort van reflectie vindt in het verhaal van de nieuwe film.

Cast

Wachowski werkte zowel voor als achter de schermen samen met haar team van de populaire serie Sense8, waaronder de acteurs Eréndira Ibarra, Max Riemelt en Brian J. Smith, directors of photography Daniele Massaccesi en John Toll, production designers Hugh Bateup en Peter Walpole, editor Joseph Jett Sally, kostuumontwerper Lindsay Pugh, visual effects supervisor Dan Glass en componisten Johnny Klimek en Tom Tykwer.

Naast Reeves en Moss zullen nog andere bekende acteurs in de nieuwe film te zien zijn. Het gaat o.a. om Yahya Abdul-Mateen II (Candyman, de Aquaman-franchise), Jessica Henwick (Iron Fist, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens), Jonathan Groff (Hamilton), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), Priyanka Chopra Jonas (Quantico), Christina Ricci (Sleepy Hollow), Telma Hopkins (Dead to Me), Toby Onwumere (Empire) en Jada Pinkett Smith (Gotham).

Bekijk hieronder de tweede trailer:

The Matrix Resurrections verschijnt vanaf 22 december in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...