Jada Pinkett-Smith vertelde leugentje om bestwil voor rol in ‘The Matrix’-films

De Amerikaanse actrice Jada Pinkett-Smith, de vrouw van acteur Will Smith, wilde blijkbaar zo graag een rol bemachtigen in The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions dat ze een klein leugentje vertelde tegen de makers. Beide films werden tegelijk opgenomen en verschenen ook allebei in 2003.

Jada Pinkett-Smith is vast niet de enige actrice die een klein leugentje om bestwil vertelde om een bepaalde acteerrol te kunnen bemachtigen. Zo loog Mila Kunis bijvoorbeeld over haar leeftijd om een rol te strikken in That ’70s Show, waar ze haar man Ashton Kutcher leerde kennen. Kunis zei namelijk dat ze 18 jaar zou worden, maar specificeerde niet wanneer exact. Eigenlijk was dat dus pas vier jaar later, want ze was op dat moment nog maar 14 jaar.

De leugen

Zo manipuleerde ook de vijftigjarige Pinkett-Smith een aantal cijfertjes. Toen de makers van The Matrix-films, Lilly en Lana Wachowski, haar opbelden voor de rol van Niobe, vroegen ze zich af of de actrice wel op tijd zou bevallen. De actrice was op dat moment namelijk zwanger van haar dochter Willow.

“Ik heb toen een klein leugentje verteld over de datum waarop ik was uitgerekend”, zegt de actrice tegen Nu.nl. “Ik zei dus dat ik in oktober zou moeten bevallen, terwijl ik eigenlijk pas ergens voor begin november was uitgerekend. Geluk bij ongeluk werd Willow op 31 oktober geboren, waarmee ze me enorm geholpen heeft.”

Tussen de borstvoeding door

De inmiddels 21-jarige dochter, Willow Smith, was dus ongeveer een maand oud toen haar moeder begon met de opnames van de films. “Ik ben dus al heel snel na de bevalling beginnen trainen, terwijl ik ondertussen borstvoeding gaf.” Daarnaast hebben de Smiths ook nog een zoon, de 23-jarige Jaden Smith, die in de voetsporen volgde van zijn ouders en ook voor een acteercarrière koos.

Jada Pinkett-Smith is momenteel ook te bewonderen in het vierde deel van de franchise, The Matrix Resurrections, die nog steeds in de bioscopen speelt.

Bekijk hieronder de trailer voor The Matrix 4:

Meer
Lees meer...