Vlaggendrager van Tonga doet het opnieuw: Pita Taufatofua verschijnt weer in bloot geolied bovenlijf op Olympische Spelen

Vandaag gaan de Olympische Spelen van start met de openingsceremonie. Die gaat traditioneel gepaard met de vlaggenceremonie. Ondertussen een vaste waarde daarbij is Pita Taufatofua, de vlaggendrager van Tonga. Voor de derde Spelen op rij (na de Olympische Spelen in 2016 en de Olympische Winterspelen in 2018) verscheen hij in zijn blote, geoliede borstkas op de vlaggenceremonie.

Wie naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen heeft gekeken, heeft hem ongetwijfeld opgemerkt: Pita Taufatofua. De vlaggendrager van Tonga verscheen opnieuw op de ceremonie in zijn bloot (en geolied) bovenlichaam.

Pita Taufatofua

Pita Taufatofua is nu al vijf jaar lang de vaste vlaggendrager van Tonga. En zijn 10-20 seconds of fame maakt hij elke keer legendarisch. Zo verscheen hij voor de derde keer op rij in zijn blote, en goed geoliede bast, tijdens de openingsceremonie. Ja, ook de vriestemperaturen van de Olympische Winterspelen in PyeongChang hielden hem niet tegen.

De delegatie van Tonga bestaat dit jaar uit zes atleten, verspreid over vier disciplines. Pita Taufatofua is daarbij te zien in de discipline taekwondo, waarin hij ook deelnam aan de Olympische Spelen in Rio in 2016. Op de Olympische Winterspelen van 2018 verscheen hij op de skipiste.

Dit jaar was Pita Taufatofua overigens niet de enige vlaggendrager die met een bloot geolied bovenlichaam op de piste verscheen. Rio Rii van de Oceanische eilandengroep Vanuatu verscheen namelijk met een al even geoliede bast tijdens de ceremonie. Hij maakt deel uit van de driekoppige delegatie van zijn land en neemt deel aan het roeien.

Vlaggendrager Vanuatu
Rio Rii, de vlaggendrager van Vanuatu – AP Photo/Charlie Riedel (via Isopix)

België

Voor ons land werd de vlag gedragen door het duo Nafissatou Thiam en Félix Denayer. Thiam haalde op de vorige Olympische Spelen van 2016 in Rio goud in de vijfkamp en zal dat ook dit jaar proberen herhalen. Félix Denayer maakt deel uit van onze Belgische hockeyploeg, die in Rio zilver haalde op de Olympische Spelen.

Belgische vlaggendragers
Nafissatou Thiam en Felix Denayer – Bron: Hannah McKay/Pool Photo/AP (via Isopix)
Meer
Lees meer...