Voetballer Kurt Zouma krijgt taakstraf voor mishandelen van zijn kat

West Ham United-verdediger Kurt Zouma is gestraft voor het mishandelen van zijn kat. In februari van dit jaar deelde Kurts broer Yoan een video op Snapchat waarin de voetballer zijn kat schopte en sloeg. Toch mocht Zouma, na het betalen van een monsterboete, de maanden nadien blijven spelen bij zijn club. Nu het seizoen is gedaan wordt hij toch vervolgd.

In februari verscheen er een bizarre video van voetballer Kurt Zouma. Op die video was te zien hoe de West Ham-verdediger zijn kat mishandelde. Dat zorgde ervoor dat de voetballer de rest van het seizoen werd uitgejouwd door zijn eigen fans. Die dachten namelijk dat Zouma niet gestraft zou worden voor zijn daden. Maar die straf is er nu eindelijk. De Fransman kreeg uiteindelijk een taakstraf van 180 uur.

Taakstraf

Kurt Zouma is na vier maanden eindelijk vervolgd voor het mishandelen van zijn kat eerder dit jaar. In februari deelde Kurts broer Yoan een video op Snapchat waarin te zien was hoe de Franse voetballer al lachend zijn kat schopte en sloeg. Die video ging in no time viraal en voor de rest van het seizoen kon Zouma rekenen op boegeroep. Dat gebeurde ook door de supporters van zijn eigen club, West Ham United.

Tot ongenoegen van heel wat fans stond de verdediger nog verschillende keren in de basis en maakte hij zijn volledige seizoen in Londen af. Maar nu het Premier League-seizoen er volledig opzit, heeft de speler eindelijk zijn fouten toegegeven. Tijdens een hoorzitting vertelde Zouma over het voorval en bevestigde hij dat hij zijn kat heeft geschopt.

Als gevolg van zijn bekentenis krijgt de voetballer nu dus een taakstraf van 180 uur. Ook zijn broer Yoan werd vervolgd en kreeg een taakstraf van 140 uur. “Jullie zijn allebei verantwoordelijk voor de mishandeling van de kat”, zei rechter Susan Holdham volgens BBC. “Er zijn jongeren die naar jullie opkijken, en daar moeten jullie rekening mee houden.”

Meer
Lees meer...