Left Right
scrollTop top

Voor 150 euro van Brussel naar New York: vanaf volgend jaar kan het met deze lowcostmaatschappij


Voor 150 euro van Brussel naar New York: vanaf volgend jaar kan het met deze lowcostmaatschappij

In Zaventem opstappen en voor 150 euro rechtstreeks naar New York vliegen? Volgend jaar zal lowcostmaatschappij Primera Air de eerste vliegtuigmaatschappij zijn om dat doel te bereiken. Je raakt dus in principe voor driehonderd euro van en naar New York, maar wat krijg je voor dat geld?

Je wil naar New York, voor de musea, voor het eten of gewoon om jezelf even Carrie uit Sex and the City the wanen? Daar hangt een prijskaartje aan, maar dat zakt steeds meer. Voor geen driehonderd euro brengt Primera Air je van en naar New York, belooft de lowcostmaatschappij. En het beste stuk: je moet zelfs niet overstappen.

Hoe veel kost een vlucht naar New York?

Dat laatste is een vernieuwing voor Belgische reizigers: je kon al met WOW Air van Brussel naar New York, ook voor zo’n 300 euro, maar dan moest je wel overstappen in Reykjavik, IJsland. Een hele zware opoffering was dat niet, want het verschil in prijskaartje met een directe vlucht, is al snel tweehonderd euro. In dat voorbeeld (met Air France) vlieg je dan wel zonder bagage, maar landt je wel op JFK.

Check hier al onze tips om het beste uit je trip naar New York te halen!
iStock

Primera Air zou vanaf juni 2019 de vluchten van op Zaventem organiseren. Niet alleen New York staat op het bestemmingslijstje: ook Boston en Washington komen op de agenda. Ook Brussels Airlines vliegt trouwens op New York, net zoals United Airlines en Delta Airlines, maar niemand doet het zo goedkoop als Primera.

Geen handbagage

De verklaring is vrij simpel: denk aan Ryanair, maar verdubbel je reistijd. Voor driehonderd euro vlieg je dan wel heen en weer, je hebt er geen handbagage (hier kan je tips vinden om zo klein mogelijk in te pakken), eten, drinken of beenruimte voor. De vliegtuigjes waarmee naar New York gevlogen wordt, zijn namelijk nieuwe edities van de Boeing 737. Dat wil zeggen dat je qua beenruimte moet denken aan een Ryanair-vlucht. Best weinig voor een lange vlucht (ook daar wordt aan gewerkt: binnenkort vliegen we misschien in drie uur tijd naar New York).

Primera Air is, net zoals veel lagekostenmaatschappijen, gevestigd in IJsland. Tickets boeken kan hier.

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539