Voor hij gooi doet naar premierschap in Italië, ging Berlusconi nog even naar de plastisch chirurg

Voor hij gooi doet naar premierschap in Italië, ging Berlusconi nog even naar de plastisch chirurg

Silvio Berlusconi is back … en die terugkeer ging niet onopgemerkt voorbij. De voormalige Italiaanse premier is ondertussen 81 jaar, maar was voor zijn verschijning op het partijcongres duidelijk nog eens naar zijn plastisch chirurg geweest. Bijna geen rimpels, glanzende witte tanden en een strak voorhoofd is het resultaat.

Hij mag dan al 81 jaar zijn, zijn politieke ambities zijn er niet minder op geworden. En daar hoort voor Silvio Berlusconi een jong uitzicht bij. Woensdag verscheen de voormalige Italiaanse premier voor het eerst sinds lang nog eens in het openbaar.

Op het partijcongres van zijn partij Forza Italia gaf Berlusconi een ambitieuze speech. Toch hadden veel volgers vooral aandacht voor zijn uiterlijk. Dat de flamboyante ex-premier niet vies is van een bezoekje aan de plastische chirurg is geen geheim, maar natuurlijk zag het er deze keer niet echt uit. Met een strak voorhoofd en blinkende witte tanden zorgde Berlusconi op Twitter voor heel wat grappige berichten.

Vierde termijn als premier?

Overigens is een politieke comeback van Silvio Berlusconi allesbehalve zeker. Een coalitie van drie rechtse partijen waaronder zijn Forza Italia behaalde in Sicilië nochtans een symbolisch belangrijke verkiezingszege en dus mag er gedroomd worden van een overwinning in de Italiaanse verkiezingen in 2018.

Maar of dat met Berlusconi als kandidaat-premier zal zijn is allesbehalve zeker. Na een veroordeling op een fraudeproces in 2013 mag hij zes jaar lang geen publiek ambt uitoefenen. Berlusconi trok daarvoor naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, maar het valt te betwijfelen of die een uitspraak zullen doen voor de verkiezingen. Een vierde termijn als premier wordt dus moeilijk voor Berlusconi, maar dat hij zich zal laten horen, lijkt wel zeker.

Op Twitter werd Berlusconi met heel wat figuren vergeleken

Gesponsorde artikelen