Voor ieder wat wils op de Caraïben: welk eiland past perfect bij jou?

Voor ieder wat wils op de Caraïben: welk eiland past perfect bij jou?

Parelwitte stranden, luxehotels, fantastische natuur: de Caribische eilanden hebben het allemaal. Toch heeft elk eiland nog grote extra’s te bieden. Toegegeven, het is een luxeprobleem, maar naar welk Caribisch eiland zou jij het liefst gaan?

1. Voor romantische zielen: Martinique

Istockphoto
Martinique combineert Franse romantiek met de ongelooflijke schoonheid van de Caraïben. Het Franse eiland biedt afgelegen witte stranden en luxeresorts. De ideale bestemming voor een huwelijksreis dus.

2. Voor gezinnen: de Bahama’s

Istockphoto
De Bahama’s staan bekend als een paradijs voor gezinnen met kinderen. Er zijn een heleboel all-inclusive hotels die uitgerust zijn met waterpretparken, aquaria, bioscoopzalen en zo veel meer.

3. Voor singles: Puerto Rico

Istockphoto
Als je wil uitgaan op de Caraïben is de oude Puerto Ricaanse stad San Juan dé plaats waar je moet zijn. Nadat iedereen uitgebreid gedineerd heeft beginnen de clubs op te leven op het ritme van latin, salsa en rock. 

4. Voor Bourgondiërs: Anguilla

Istockphoto
Het Britse eiland Anguilla is perfect voor iedereen die van lekker eten houdt. Je vindt er zowel gastronomische restaurants als kleine strandbars waar verse zeevruchten geserveerd worden.

5. Voor low-budgetreizigers: de Dominicaanse Republiek

Istockphoto
Als je de aanbiedingen van hotels goed in de gaten houdt, kan de Dominicaanse Republiek een echte low-budgetbestemming worden. In de resorts is vaak alles inbegrepen, van watersporten tot avondactiviteiten, dus je komt niet voor onverwachte rekeningen te staan.

6. Voor geschiedenisfreaks: de Amerikaanse Maagdeneilanden

Istockphoto
De Maagdeneilanden waren in de 17de eeuw een belangrijk centrum voor (slaven)handel. Na de bevrijding van de slaven stortte de economie ineen. De Verenigde Staten kochten het land over van Denemarken en maakten er een populaire reisbestemming van. Vandaag kan je er verschillende historische sites bezoeken, onder meer oude suikerplantages.

7. Voor duikers: Curaçao

Istockphoto
Curaçao is dé bestemming voor duikers. Je kunt er niet alleen het rijke onderwaterleven ontdekken, er zijn ook verschillende scheepswrakstukken onder water te bezichtigen. De uitgestrekte witte stranden bieden een prachtige locatie om uit te rusten.

8. Voor miljonairs: Saint-Barthélemy

Istockphoto
Saint-Barthélemy is een Frans eilandje dat de allerrijksten aantrekt. Sterren als Beyonce, Jay-Z en Gwen Stefani brengen hun vakantie hier door. 

9. Voor muziekliefhebbers: Jamaica

Istockphoto
Jamaica, de geboorteplaats van Bob Marley en reggae, ademt muziek. Het is overal, van in de discotheken in Kingston tot de straatmuzikanten op het strand.

10. Voor shopaholics: de Kaaimaneilanden

Istockphoto
Dit Brits territorium is belastingvrij. Ideaal dus voor shoppers die op zoek zijn naar juwelen, horloges en andere luxegoederen. Er zijn ook veel kleine winkeltjes waar je handgemaakte producten kan kopen.

11. Voor natuurliefhebbers: Dominica

Istockphoto
Dominica is hét Caribisch eiland voor wie ongerepte natuur wil zien. Er zijn minder stranden, maar wel een prachtig regenwoud, watervallen, duiksites en honderden kilometers lange wandelpaden.

12. Voor kitesurfers: Aruba

Istockphoto

Door de standvastige wind is Aruba het beste Caribische eiland om te kitesurfen. Kitesurfers van over de hele wereld trekken naar Aruba, dus er hangen altijd felgekleurde zeilen in de lucht.

Bron: Business Insider

Gesponsorde artikelen