Left Right
scrollTop top

Voorraadproblemen Appleproducten lijken nog langer aan te slepen dan aanvankelijk gedacht


Apple 13 reeks shop hand
© STRF/STAR MAX/IPx 10/3/21/Isopix

Week na week duiken er doemberichten op over productieproblemen bij Apple in verband met hun iPhones, maar ook voor andere hardwareproducten. Hoe groot die problemen zijn, houdt het bedrijf echter angstvallig geheim. Apple probeert daarentegen de vertragingen te minimaliseren. Foxconn, een van de grootste leveranciers van onderdelen voor Apple, komt nu echter wel met minder hoopgevend nieuws.

In het nieuws: Het is in The Wall Street Journal dat Foxconn zijn verwachtingen voor de toekomst met betrekking tot de productie van de iPhone heeft gedeeld. Zij verwachten daarbij nog zeker een half jaar problemen.

Wat zorgt voor de productieproblemen bij Apple?

  • De problemen die Apple ondervindt, zijn dezelfde die al meer dan een jaar de volledige techwereld teisteren. Er is namelijk een wereldwijd tekort aan microchips. Slechts enkele fabrikanten hebben de technologische kennis en de capaciteit om goede en vooral ook voldoende microchips te maken voor de vele vragende partijen.
  • Nu al zijn er vooral voor de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max steeds langere wachtrijen. Door tijdelijk de productie van de iPad terug te schroeven, hoopte Apple rond februari zijn achterstand op het vlak van leveringen van iPhones weggewerkt te hebben. Bovendien zouden op die manier ook zoveel mogelijk toestellen op tijd voor de feestdagen toekomen.
  • Apple-leverancier Foxconn ziet het echter minder roodkleurig in en verwacht nog problemen met het chiptekort te ondervinden tot de tweede helft van 2022. Het is wel niet duidelijk of het hierbij gaat over problemen die effect hebben op de productie van de iPhone 13-reeks. Mogelijk doelt het bedrijf eerder op andere hardware van Apple zoals de iPad die even opgeofferd werd voor de iPhone 13.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…