Apple kampt met leveringsproblemen iPhone 13 Pro, maar er is een oplossing in de maak

De problemen met de voorraad van de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max bij Apple blijven voorlopig aanslepen. Reden voor die vertraging is het wereldwijde chiptekort. Apple zou echter aan een oplossing werken om zijn productie op te drijven, al zal het resultaat daarvan pas binnen enkele maanden zichtbaar zijn.

Hoe is de situatie nu?

  • Wie naar de site van Apple gaat om een iPhone 13 Pro of 13 Pro Max te bestellen, zal zien dat de verwachte leverdatum “1 tot 8 december” is. Het duurt dus minimum drie weken voor je je toestel in huis hebt. De problemen doen zich voor bij alle versies van die modellen.
  • Bij de iPhone 13 en 13 Mini zijn er heel wat minder problemen. Die kan je al tussen 17 en 19 november bij je thuis verwachten als je nu bestelt.
  • De stockproblemen komen niet onverwacht. Apple liet vorige maand namelijk al weten dat het zijn productiedoelstelling voor 2021 had bijgesteld. Reden daarvoor is het wereldwijde chiptekort dat ook de fabrikanten van de iPhone 13 treft.

Hoe lang zullen de problemen nog aanslepen?

  • Volgens de website DigiTimes is Apple erin geslaagd om de productie van zijn iPhone 13-toestellen op te drijven. Een van de manieren waarop het bedrijf dat doet, is door de productie van de iPad tijdelijk terug te schroeven.
  • Toch zal het nog even duren voor de consument iets merkt van deze ingrepen. DigiTimes schat dat de stockproblemen bij Apple nog tot februari volgend jaar zullen aanslepen.

Meer
Lees meer...