Vreselijke, apocalyptische beelden van ongeziene vuurstorm in Californië

Vreselijke, apocalyptische beelden van ongeziene vuurstorm in Californië

Nu al wordt gesproken van een van de meest verwoestende natuurbranden in de geschiedenis van Californië: duizenden gebouwen zijn in de as gelegd en tienduizenden mensen op de vlucht geslagen de jongste dagen.

Er zijn op dit moment nog ongeveer achttien brandhaarden in Californië. Op die plekken is het droog en waait het hard, waardoor het vuur blijft oplaaien.

Het dodental door de snel om zich heen grijpende natuurbranden is opgelopen tot tenminste zeventien. Twee van de doden zijn een man en een vrouw die 75 jaar waren getrouwd, hij was 100 en zij 98. Meer dan honderdvijftig mensen worden vermist en er wordt gevreesd voor hun leven.

De branden hebben zich sinds zondag verspreid over een gebied van meer dan 46.500 hectare, en woeden in het noorden van de kuststaat, in de bekende wijnstreken Sonoma en Napa.

Ongewoon hoge temperaturen en ernstige droogte hebben in de voorbije maanden het brandgevaar in grote delen van het westen van de VS vergroot.

De brandweer in Californië zegt dat deze natuurbranden “ongezien” zijn in hun felheid. De foto’s hieronder tonen dat ook.

Gesponsorde artikelen