Left Right
scrollTop top

Waar kan je die film legaal streamen? Film.nl kent het antwoord


Waar kan je die film legaal streamen? Film.nl kent het antwoord

In een poging om illegaal streamen tegen te gaan, lanceert de Nederlandse filmindustrie Film.nl. Deze zoekmachine geeft aan waar je legaal films kan streamen en kopen. De suggesties zijn het vaakst Netflix, Videoland, iTunes en bol.com.

In de States bestaat het al jaren, de database Can I stream it? met links naar legale services. Film.nl werd ontwikkeld door NVPI, een vereniging die opkomt voor de Nederlandse entertainmentindustrie.

Gratis

“Film.nl is gratis, heeft een gidsfunctie, er wordt niet op geadverteerd en men kan er geen films en series streamen of downloaden,” zegt Jaap Bruijnen van Filmdistributeurs Nederland.

“Filmproducenten, distributeurs, omroepen, online aanbieders en andere belanghebbenden zijn samengekomen om Film.nl mogelijk te maken. Het aantal films en series wordt voortdurend uitgebreid.”

Film.nl wil op den duur 15.000 tot 20.000 films en series in zijn database.

Facebook

Geen Popcorntime meer

Volgens NVPI kijken veel mensen ondanks het toegenomen legale aanbod, nog steeds illegaal naar films en series. De belangrijkste reden hiervoor is volgens de vereniging dat veel kijkers het legale aanbod niet kunnen vinden. Daarom zouden ze genoodzaakt piratenzoekmachines als Popcorn Time te gebruiken.

Waarom zou je ook betalen voor films? Downloaders van illegale content worden nog steeds niet vervolgd, je riskeert pas een boete als je zelf iets uploadt, en dus gratis met de wereld deelt. Toch zou het wel eens kunnen dat Film.nl binnenkort druk bezocht wordt want sommige verenigingen zijn van plan illegale downloaders schadevergoedingen te sturen.

Binnenkort misschien ook in België?

iStock

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899