Waar ligt de toekomst van Romelu Lukaku? Interesse uit Italië, maar nog veel hindernissen

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van Romelu Lukaku. De 31-jarige Belg is op overschot bij Chelsea en kan rekenen op interesse van Napoli. Tussen beide clubs is er echter nog lang geen akkoord, waardoor een transfer nog niet voor meteen is.

Voor de derde zomer op een rij is er onduidelijkheid over de toekomst van Romelu Lukaku. Chelsea kocht de topschutter aller tijden van de Rode Duivels in de zomer van 2021 voor het indrukwekkende bedrag van 113 miljoen euro. Lukaku kende een goed begin bij de Engelse club, maar kreeg na verloop van tijd steeds minder kansen van trainer Thomas Tuchel.

Het zorgde ervoor dat hij het jaar erna op uitleenbeurt trok naar zijn voormalige club Inter. Daar kende hij een degelijk seizoen, maar toch had Chelsea geen interesse om hem zelf te houden. Vorige zomer kwam AS Roma zo als redder opdraven met een nieuwe uitleenbeurt.

Napoli

Ook in Rome kende Lukaku een degelijk seizoen. Toch is zijn situatie bij Chelsea onveranderd. Afgelopen weekend maakte de Belg zo geen deel uit van de selectie van Chelsea voor hun eerste competitiewedstrijd. De Engelse club zoekt ondertussen naar een oplossing voor zijn dure aanvaller en ook Lukaku zelf lijkt te willen vertrekken.

En zo lijkt opnieuw de Italiaanse Serie A te lonken voor Romelu Lukaku. Daar toont Napoli, met oude bekende Antonio Conte als trainer, interesse. Zij willen echter niet te diep in de buidel tasten voor de Belg. Chelsea is dan weer niet zo happig op een nieuwe uitleenbeurt en wil Lukaku het liefst verkopen. Zijn afkoopsoms van 42 miljoen euro is echter de hoog voor Napoli, dat bereid is 30 miljoen euro te betalen.

Meer
Lees meer...