Waarom Netflix in 2019 meer originele producties dan ooit uitbracht

Netflix heeft in 2019 meer originele producties uitgebracht dan ooit. Alleen al in de VS gaat het om een stijging met 50 procent. Dat meldt onder andere het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety.

Dit jaar verschenen er 371 originele, Amerikaanse producties op Netflix. Dat is meer dan het aantal traditionele Amerikaanse series dat tot en met 2005 verscheen. Zoals doorwinterde bingewatchers weten, zijn de genres erg uiteenlopend. Van documentaires en animatie tot komedie, drama, actualiteit en zelfs horror.

Awards als gratis publiciteit

Dertig van de producties, die afgelopen jaar op Netflix verschenen, werden gedurende een korte periode in de bioscoop vertoond. De reden daarvoor is simpel: heel wat filmawardshows stellen cinemavertoning als voorwaarde om in aanmerking te komen voor een nominatie. Nominaties en awards betekenen meer prestige voor Netflix, wat hen gratis publiciteit en op termijn dus meer views oplevert.

De strategie heeft duidelijk gewerkt, want Netflix wist dit jaar 34 Golden Globes-nominaties, de belangrijkste prijzen voor televisiereeksen, op de kop te tikken. Dat zijn er 2,6 meer dan in 2018. Geen van de grote televisiereeksen had het afgelopen jaar een reeks die genomineerd werd.

Meer
Lees meer...