Left Right
scrollTop top

Wachttijd van 6 weken voor uitverkochte iPhone X, maar zo kan je hem (misschien) toch sneller hebben


Wachttijd van 6 weken voor uitverkochte iPhone X, maar zo kan je hem (misschien) toch sneller hebben

Wie een iPhone X wil kopen, kan die sinds deze ochtend pre-orderen op de website van Apple. Op 3 november komt het toestel officieel uit en zou het moeten geleverd worden bij iedereen die een pre-order deed. Maar slechts een klein deel van die klanten zal zijn iPhone X ook echt op die dag krijgen. De voorraad was namelijk al na enkele minuten uitverkocht. Wie nu nog bestelt, moet rekenen op een levertijd van 5-6 weken.

Echte fans van Apple zaten vanmorgen om 9 uur klaar om de iPhone X te pre-orderen, maar voor velen is dat uitgedraaid om een ontgoocheling. Het nieuwe toptoestel was heel snel uitverkocht en de wachttijd voor wie te laat was is bijna anderhalve maand. Een verrassing is dat eigenlijk niet want de voorbije weken kwamen vaak berichten naar buiten dat Apple problemen zou hebben met de productie.

De iPhone X is voorgesteld op 12 september samen met de iPhone 8 en 8 Plus. Maar tegenstelling tot de 8 en 8 Plus, heeft de iPhone X wel heel wat nieuwigheden. Het meest opvallende daarbij is dat bijna heel de voorkant een scherm is. Dat OLED-scherm is een van de onderdelen die zorgen voor de productieproblemen

Apple

Duizenden euro’s op eBay

De grote belangstelling voor de iPhone X is goed nieuws voor Apple want de iPhone 8 en 8 Plus konden bij de lancering op weinig belangstelling rekenen. Ook de verkoop van die modellen zou zwaar tegenvallen.

Apple rekent dus op de iPhone X om zijn verkoopscijfers te redden en dat lijkt te lukken. In een mededeling liet het bedrijf weten dat het aantal pre-orders die vandaag gedaan zijn hoger is dan verwacht. Nochtans is de iPhone X met een prijskaartje van 1.159 euro (voor 64 GB) of 1.329 euro (voor 256 GB) de duurste iPhone ooit, maar dat schrikt de fans duidelijk niet af. Op eBay worden er ondertussen pre-orders verkocht voor duizenden euro’s.

Aanschuiven aan de Apple Store

Wie het niet ziet zitten om 5-6 weken te wachten, krijgt op vrijdag 3 november een nieuwe kans. Vanaf dan is het toestel namelijk te koop in de winkels, al zal de voorraad ook daar heel beperkt zijn.

De grootste kans om op 3 november een iPhone X te bemachtigen, heb je normaal gezien in de Apple Store in Brussel. Je zal wel op tijd moeten komen, want er worden lange wachtrijen verwacht. Een andere optie is om bij providers een iPhone X te kopen in combinatie met een abonnement. Dat kan in de winkel of via hun website.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899