“Wat proberen ze te verbergen over gezondheid Trump?” vraagt voormalige Witte Huis-cardioloog zich af

“Wat proberen ze te verbergen over gezondheid Trump?” vraagt voormalige Witte Huis-cardioloog zich af

Vier dagen nadat president Donald Trump een medisch onderzoek onderging dat vier uur duurde, heeft het Witte Huis nog geen details vrijgegeven over de resultaten van de tests. De afwezigheid van informatie na een eerste , door andere artsen meteen bekritiseerde korte memo, doet de oud-cardioloog van onder meer voormalig vicepresident Dick Cheney suggereren dat het Witte Huis iets “verbergt”.

“Het is 4 dagen geleden dat de president zijn jaarlijkse fysieke onderzoek heeft ondergaan en er zijn nog steeds geen gegevens zijn vrijgegeven. Wat verbergen ze?” schrijft Dr. Jonathan Reiner op Twitter. Reiner is de directeur van het hartkatheterisatielaboratorium in het George Washington University Hospital en hoogleraar geneeskunde aan de George Washington University in Washington, DC. In 2013 schreef hij een boek met Cheney, getiteld “Heart: An American Medical Odyssey”. Cheney diende als vice-president van George W. Bush voor twee termen, tussen 2001 en 2009.

Onmiddellijk na het jaarlijkse examen van Trump in het Walter Reed National Military Medical Center, schreef de arts van de president, Sean Conley, een korte memo over de gezondheid van Trump. “Terwijl de rapporten en aanbevelingen worden afgerond, ben ik blij om aan te kondigen dat de president van de Verenigde Staten in een zeer goede gezondheid verkeert en ik verwacht dat hij dat ook zal blijven gedurende zijn presidentschap en lang daarna”, staat daar in.

“Geen enkele arts kan iemands toekomstige gezondheid voorspellen”

“Geen enkele arts kan iemands toekomstige gezondheid voorspellen”, werd daarop vanuit de medische wereld gereageerd. Het Witte Huis wil voorlopig ook niet reageren op de vraag of en wanneer de details van het onderzoek bekend worden gemaakt. Vorig jaar was er na het medisch onderzoek van Trump wel een persmoment, hoewel dat ook uitdraaide op een farce.

De toenmalige lijfarts van Trump, die ondertussen door de president een ministerpost is gegeven, zei tien doodleuk dat Trump “uitstekende genen” had en dat dat nu eenmaal de manier was waarop God hem had gemaakt. (“I told the president that if he had a healthier diet over the last 20 years, he might live to be 200 years old. He has incredibly good genes, and it’s just the way God made him.”)

Dieet niet gevolgd

Jackson was ook degene die beweerde dat Trump mentaal nog “heel scherp” was en perfect scoorde op een test. (Lees: Trump scoorde 30 op 30 op deze test om te zien of zijn brein nog werkt)

Trump, die dagelijks uren voor de televisie zit en erg veel fast food eet, werd desondanks een gezonder dieet voorgeschreven. Daarvan gaf het Witte Huis eerder al wel toe dat Trump daar zich niks van aantrok. “The president received a diet and exercise plan last year after his annual physical, but the President admits he has not followed it religiously”, gaf White House spokesman Hogan Gidley vrijdag nog toe.

Gesponsorde artikelen