‘We Were The Lucky Ones’ met Joey King en Logan Lerman staat nu op Disney+

Vanaf vandaag kan je op Disney+ kijken naar de miniserie We Were The Lucky Ones. De reeks gaat over een joodse familie in Polen die tijdens de Tweede Wereldoorlog verdeeld geraakt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Joey King (The Kissing Booth) en Logan Lerman (Percy Jackson).

Disney+ pakt vandaag uit met een veelbelovende miniserie. We Were The Lucky Ones vertelt het waargebeurde verhaal van een joodse familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog moet opsplitsen om iedereen de beste overlevingskansen te geven. Na de oorlog proberen ze elkaar terug te vinden.

We Were The Lucky Ones

We Were The Lucky Ones is gebaseerd op het gelijknamige boek van Georgia Hunter uit 2017, dat geïnspireerd is op het waargebeurde verhaal van haar familie. We volgen de familie Kurcs. Zij zijn een joodse familie in Polen die een succesvol en relatief vredig leven hebben in de periode voor de Tweede Wereldoorlog. Door hun succes en bijhorend aanzien blijven ze lang gespaard van het antisemitisme in het land. Maar daar komt verandering in wanneer Hitler aan de macht komt.

De familie raakt verdeeld, waarbij sommigen weten onder te duiken, terwijl anderen terechtkomen in concentratiekampen. Andere familieleden vluchten dan weer naar verschillende landen, waaronder Frankrijk, Brazilië, West-Afrika en Rusland. Wanneer de oorlog tot een einde komt, proberen de overlevende familieleden elkaar terug te vinden.

Specifiek volgen we in de reeks vijf broers en zussen gespeeld door Joey King (The Kissing Booth), Logan Lerman (Percy Jackson), Henry Lloyd-Hughes (Harry Potter and the Goblet of Fire), Amit Rahav (Unorthodox) en Hadas Yaron (Fill the Void). Daarnaast volgen we ook hun ouders, gespeeld door Lior Ashkenazi (Hit & Run) en Robin Weigert (Big Little Lies). De reeks verscheen eind maart al op Hulu in de Verenigde Staten. Daardoor zijn er al heel wat reviews binnen. Die leveren de reeks een score op van maar liefst 96 procent op Rotten Tomatoes.

Bekijk hier de officiële trailer:

Meer
Lees meer...