Left Right
scrollTop top

Weer een topmaand: deze 13 tv-series kan je in maart bekijken


Weer een topmaand: deze 13 tv-series kan je in maart bekijken

De lente is in zicht, maar nog genoeg koude avonden om series te bingewatchen. In maart hebben we alvast een pak nieuwe titels, waaronder enkele toppers waar we al een hele tijd naar uitkijken. Dit krijg je te zien op Netflix en co.

1. Marvel’s Jessica Jones (Netflix – seizoen 2 – 08/03)

Verschillende topseries keren deze maand voor een tweede seizoen terug op Netflix. De eerste belangrijke afspraak hebben we, toeval of niet, op Internationale Vrouwendag. Dan is de superheldin Jessica Jones er weer.

Jessica is boos

We zagen Jessica Jones de voorbije maanden al opduiken in het eenmalige project The Defenders, maar nu is ze na Daredevil de tweede van Netflix’ superhelden die een tweede seizoen krijgt. Jessica is in de trailer alvast boos, iets wat haar leven een pak moeilijker maakt. Dat lijkt ook de rode draad doorheen dit seizoen te gaan worden.

Jessica heeft redenen genoeg om boos te zijn. Haar familie is overleden, ze is zelf ontvoerd en verkracht, en er is op haar geëxperimenteerd. Een mens zou voor minder gefrustreerd geraken. En er dient zich alweer een nieuw probleem aan dat veel effect kan hebben op de mensen om wie ze geeft.

IMDb-score: 8,1

2. Collateral (Netflix – NIEUW – 09/03)

We zien ook steeds meer miniseries op Netflix verschijnen, een film gespreid over enkele afleveringen. De BBC zond deze serie al uit, dus compleet nieuw is ze niet. Maar Collateral ziet er veelbelovend uit voor de fans van misdaadverhalen.

Moordmysterie

Het verhaal speelt zich gedurende vier dagen af in Londen. Een leverancier van pizza’s wordt doodgeschoten, en inspecteur Kip Glaspie weigert te geloven dat het om een willekeurig geval van geweld gaat. En zo zet zich een spiraal van gebeurtenissen in gang.

Eén van de regisseurs van deze miniserie heeft overigens aan Jessica Jones meegewerkt. De miniserie is wel degelijk een Netflix Original, aangezien de streamingsdienst de exclusieve rechten heeft om Collateral buiten het Verenigd Koninkrijk te verspreiden.

IMDb-score: 6,9

3. Love (Netflix – seizoen 3 – 09/03)

Komende maand zetten we ook een punt achter de serie Love. Het derde seizoen werd immers meteen als het laatste aangekondigd. De hele reeks gaat over hoe liefde en happy endings onmogelijk zijn, dus afwachten hoe deze serie gaat eindigen.

This is Love. Or is it?

In de trailer lijkt het alvast goed te gaan met Gus en Mickey. Gaan ze samenwonen? Krijgen we een huwelijksaanzoek? Met een titel als ‘Love’ hopen we tenminste dat deze serie toch een mooi einde vindt voor de hoofdpersonages. “This is Love. Or is it?”, schreef Netflix bij de trailer.

In stilte is deze serie een sterkhouder van Netflix geworden. En dat merk je ook aan de vrij hoge waardering waarmee de serie wordt ontvangen.

IMDb-score: 7,7

4. Sneaky Pete (Amazon – seizoen 3 – 09/03)

Amazon Prime heeft helaas nog niet veel geproduceerd dat je echt gezien moet hebben, maar Sneaky Pete is zeker één van hun betere series. Het resultaat: de reeks krijgt een tweede seizoen op een moment dat Amazon een grote schoonmaak aan het houden is en vooral opvalt door series te schrappen.

Bryan Cranston

Pete is eigenlijk Pete niet. Hij heet Marius, maar na zijn vrijlating uit de gevangenis neemt hij de identiteit van zijn celgenoot aan. Die heeft zoveel verteld over zijn verleden dat Marius erin slaagt om bij de familie van Pete te gaan leven. Zij denken allemaal dat hij de echte Pete is, aangezien ze hem sinds z’n jeugd niet meer hadden gezien. Intussen blijft z’n misdaadverleden hem achtervolgen.

We waren ook meteen fan van de serie aangezien Bryan Cranston de rol van misdaadbaas op zich neemt. Hem ken je natuurlijk nog als Walter White uit Breaking Bad, maar hier mag hij z’n gemene alterego de vrije loop laten.

IMDb-score: 8,3

5. Edha (Netflix – NIEUW – 16/03)

Netflix gaat deze maand ook weer internationaal, en lanceert de eerste Argentijnse serie. Argentinië? Dat is Spaans als taal, dus op dat vlak is Netflix niet aan z’n proefstuk toe. Er lopen inmiddels al verschillende succesvolle series in één van de meest gesproken talen ter wereld.

Modewereld

De serie speelt zich af in de modewereld in Buenos Aires. Het verhaal gaat over een uitzonderlijke ontwerpster die verliefd wordt op een buitenlands model. Hij wordt haar muze en zo kan ze een bijzonder succesvolle kledinglijn voor mannen op de markt brengen. Maar hij heeft z’n eigen plannen die alles op de helling dreigen te zetten. De sombere kant van de modewereld dus …

De acteurs zijn uiteraard Argentijnen, en dat betekent dat we hen hier nauwelijks of niet kennen. Het is altijd afwachten of zo’n serie het goed zal doen. Er zijn al een paar pareltjes gelanceerd, zoals recent nog het Duitse Dark, maar het kan ook tegenvallen. En de taal vormt ook een obstakel, dus het verhaal moet wel steengoed zijn.

6. On My Block (Netflix – NIEUW – 16/03)

Het leven op school heeft al in een aantal series van Netflix aandacht gekregen, en nu komt er nog eentje bij. We zien in de trailer een groepje vrienden die zich voorbereiden op het harde leven van een tiener.

Tieners

Het verhaal speelt zich af in Los Angeles. De serie lijkt zich niet expliciet als een drama noch als comedy te willen uiten. Het wordt dus iets wat daartussen zal zweven.

De acteurs kunnen zich maar beter voorbereiden, want Netflix heeft de laatste tijd al veel nieuwe kindacteurs gelanceerd. Denk maar aan Stranger Things

7. Shakespeare & Hathaway (BBC First – NIEUW – 19/03)

Op BBC First kan je komende maand naar de nieuwe serie Shakespeare & Hathaway kijken. Frank Hathaway is een privédetective die tot nu toe altijd alleen werkte. Maar nu heeft hij geldproblemen en fysiek is hij niet meer in goede doen.

Shakespeare

En zo komt het dat Lu bij hem komt werken. Zij is een voormalige kapster en blinkt uit met haar mensenkennis. Samen worden ze een uniek detectiveduo. Zoals wel vaker in een Britse serie wonen ze in een horrordorp vol misdaad. De burgemeester wordt vermoord, wraakzuchtige geliefden teisteren de straten, en het gaat fout met de trucs van een goochelaar.

Van waar dan die Shakespeare in de titel? Dat heeft allemaal te maken met het dorpje zelf: Stratford-Upon-Avon. De plaats waar William Shakespeare ooit het levenslicht zag. Volgens BBC First zou de serie kunnen aanslaan bij fans van Death in Paradise, nog zo’n heerlijke Britse misdaadreeks waar humor altijd voor een verfrissende sfeer zorgt.

8. Alexa & Katie (Netflix – NIEUW – 23/03)

Duidelijk een comedyserie is deze nieuwe reeks van Netflix. Nochtans is kanker de rode draad doorheen deze serie, wat het allemaal toch iets zwaarder dreigt te maken.

Kanker

Alexa en Katie zijn al bijna hun hele leven boezemvriendinnen. Alexa ondergaat een behandeling tegen kanker, maar haar enthousiasme laat haar nooit in de steek. Haar vriendin Katie wijkt nooit van haar zijde. Vaak voelen ze zich buitengesloten, en dat is lastig op hun leeftijd. Iedereen wil er dan immers net bij horen.

De reeks zal dertien afleveringen tellen, en we hebben er wel een goed gevoel bij. Net zoals vorig jaar bij Atypical, een andere Netflix-serie die verrassend fijn bleek om naar te kijken.

9. O Mecanismo (Netflix – NIEUW – 23/03)

In het Engels zal deze serie The Mechanism heten, maar je weet op die manier wel dat een andere taal zal gesproken worden. In dit geval het Portugees, want de reeks speelt zich af in Brazilië.

Corruptieschandaal

Het verhaal kan best interessant zijn, want de serie gaat over het grootste corruptieschandaal dat de wereld ooit gezien heeft. O Mecanismo is gebaseerd op het schandaal rond Petrobras. We zullen zien hoe speurders de puzzelstukjes in elkaar doen passen om een enorme corruptiezaak bloot te leggen.

Voor Brazilië is dit de tweede grote serie die Netflix komt maken. Eerder was er al 3%, een reeks die wisselvallige kritieken kreeg maar al bij al toch behoorlijk gesmaakt werd.

10. Santa Clarita Diet (Netflix – seizoen 2 – 23/03)

Eén van de vreemdste series die Netflix al loste, maar wel met een grote naam die de sprong naar het kleine scherm maakte. Drew Barrymore keert terug voor een tweede seizoen van deze vleesetende zombiehorrorshow.

Zombievirus

Joel en Sheila proberen een ietwat normaler leven te leiden, maar intussen moeten ze wel omgaan met het feit dat er mensen vermist zijn in hun wijk in Californië. Sheila heeft echter nog steeds bloed nodig, dus ze blijven zoeken naar een remedie voor haar zombievirus.

Al bij al heeft het eerste seizoen het nog behoorlijk gedaan, en daarom komt er nu dus een vervolg. We zijn benieuwd of het even ‘gesmaakt’ zal worden, al is dat hier misschien een verkeerde woordkeuze.

IMDb-score: 7,6

11. Barry (HBO – NIEUW – 25/03)

Bij HBO start deze maand een serie over een huurmoordenaar die plots een passie voor acteren ontwikkelt. Hij loopt van auditie naar auditie in de hoop een rol te kunnen versieren.

Acteerklas

In de hoofdrol van deze reeks zien we Bill Hader, die ook één van de gezichten van Saturday Night Live is. De serie is het werk van de producer van Silicon Valley. Eén van de andere acteurs die je gaat herkennen is Henry Winkler, ofwel de legendarische Fonz uit Happy Days.

Het ziet er allemaal behoorlijk grappig uit. Barry moet een acteur in wording vermoorden, omdat die een affaire heeft met de vrouw van een maffiabaas. Hij volgt hem tot in de acteerklas waar het virus op de huurmoordenaar overspringt.

12. Silicon Valley (HBO – seizoen 5 – 25/03)

Ook Silicon Valley zelf keert komende maand terug. De serie is al aan z’n vijfde seizoen toe en normaal pikt Play More van Telenet hier snel op in.

Bekroonde humor

Toen HBO met een humoristische reeks over een bende nerds in Silicon Valley begon, klonk dat veelbelovend. Intussen is de serie niet zomaar een succes geworden, Silicon Valley werd al voor tal van Emmy Awards genomineerd en won er ook enkele.

In de reeks zien we hoe Richard Hendricks probeert om z’n eigen bedrijf in het IT-paradijs te bouwen. Alleen gaat dat niet zonder problemen, en hij heeft dan ook nog eens heel team vrienden die het allemaal makkelijker of juist moeilijker maken.

IMDb-score: 8,6

13. A Series of Unfortunate Events (Netflix – seizoen 2 – 30/03)

En dan is er de reeks waar iedereen naast Jessica Jones in maart het meest naar uitkijkt. Veel vaste waarden onder de series zijn voor hun volgende seizoen in 2018 achteruitgeschoven, maar Count Olaf is wel op de afspraak.

Graaf Olaf

De drie Baudelaire-kinderen zwerven van hier naar daar sinds ze hun ouders verloren. En dan moeten ze nog eens rekening houden met de slechte graaf Olaf, die eigenlijk alleen maar op hun geld uit is, en zichzelf als hun wettige voogd beschouwt. Olaf en zijn bende zijn er niet vies van om zich te vermommen, ook al zien de kinderen daar altijd meteen door.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Lemony Snicket. Als alles goed gaat, komt er volgend jaar zeker nog een derde seizoen, maar daarna lijken de boeken wel uitgeput. Genieten van deze schitterende serie is dus de boodschap.

IMDb-score: 7,9


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…