Left Right
scrollTop top

Weinstein wil nu een pak vrouwen afkopen die hij molesteerde


Weinstein wil nu een pak vrouwen afkopen die hij molesteerde

De advocaten van filmproducent Harvey Weinstein werken aan een financiële schikking met vrouwen die hem beschuldigen van seksueel wangedrag. Zo wil Weinstein voorkomen dat de slachtoffers hem voor de rechter slepen in een civiele rechtszaak.

Harvey Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van verkrachting, seksueel misbruik, intimidatie, ongewenste intimiteiten en ander seksueel grensoverschrijdend gedrag. De onthullingen brachten over de hele wereld een maatschappelijke discussie op gang over seksuele intimidatie, onder de noemer #MeToo.

Het juridische team van Harvey Weinstein gaat binnenkort om de tafel met advocaten van een aantal vrouwen die hem beschuldigen van misbruik. Hij wil ze een financiële vergoeding bieden. Volgende maand zou in New York over zeker twaalf zaken onderhandeld worden, waaronder gevallen die nog niet in de media zijn geweest volgens The Wall Street Journal.

Honderd miljoen

Aan tafel zouden in ieder geval de advocaten zitten van onder meer actrice Kadian Noble, producer Alexandra Canosa en een voormalige assistente van Weinstein. Van hen is bekend dat ze Weinstein beschuldigen van seksueel wangedrag.

Volgens The Wall Street Journal is het de bedoeling dat er een fonds komt voor slachtoffers. De advocaten van de vrouwen willen dat daar meer dan honderd miljoen dollar inkomt. De advocaten en verzekeraars van Weinstein zetten in op een veel lager bedrag.

De strafzaken tegen Weinstein gaan gewoon door, ongeacht de uitkomst van de onderhandelingen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…