Werknemers Twitter krijgen mail dat ze niet mogen tweeten over Musk

Het nieuws dat Elon Musk uit de deal met Twitter wil stappen, lokte heel wat reactie uit. Maar werknemers van Twitter mogen zich nu niet meer mengen in de discussie. Het bedrijf stuurde namelijk een memo uit naar al z’n werknemers dat het verboden is om te “tweeten, berichten op Slack te sturen of eender welke commentaar te uiten over de deal met Musk”.

Elon Musk heeft laten weten dat hij Twitter niet langer wil kopen. Musk wilde de app kopen voor het astronomische bedrag van 44 miljard dollar (43,2 miljard euro). Maar omdat Twitter geen exacte cijfers kan voorleggen over het aantal bots op de app trekt Musk zich nu terug. Twitter legt zich hier niet bij neer en zal via de rechtbank proberen om de deal toch te laten doorgaan.

Musk

Enkele maanden geleden deed Elon Musk een bod van 44 miljard dollar op Twitter. Sindsdien waren de onderhandelingen tussen Musk en Twitter volop aan de gang. Maar nu wil Elon Musk zich terugtrekken uit de deal. Die beslissing volgt op het feit dat Twitter hem geen cijfers kon voorleggen over het aantal bots op de website.

Twitter legt zich echter niet zomaar neer bij de beslissing van Musk. Bret Taylor, de voorzitter van de raad van bestuur van Twitter, liet al weten dat Twitter van plan is om Musk voor de rechter te sleuren om de deal zo toch af te dwingen.

“Verboden te tweeten over deal”

Toen het nieuws bekend raakte, lokte dat heel wat reactie op. Heel wat mensen deelden hun mening, onder ander via Twitter. Daarbij waren ook werknemers van het bedrijf die onder andere grapten over hoe ze naar hun opslag zouden kunnen fluiten.

Daarom greep Twitter in. The Verge kon een e-mail inkijken die verzonden werd naar de werknemers van Twitter. “Vandaag ontvingen we een bericht van Elon Musk waarin hij vroeg om de deal te beëindigen. Het Twitter Board gaf de verklaring die je al kon lezen in de tweet van onze voorzitter Bret Taylor.”

“Aangezien dit een lopende juridische kwestie is, dient u zich te onthouden van tweeten, berichten sturen op Slack of commentaar geven over de fusieovereenkomst. We zullen meer informatie geven wanneer we dat kunnen, maar weet dat we in de tussentijd zeer beperkt zullen zijn in wat we kunnen delen. Ik weet dat dit een onzekere tijd is, maar we waarderen uw geduld en voortdurende inzet voor het belangrijke werk waar we mee bezig zijn.”

Meer
Lees meer...