WhatsApp introduceert mogelijkheid om automatisch HD-foto’s te sturen: zo stel je het in

WhatsApp-gebruikers kunnen vanaf nu automatisch foto’s in HD-kwaliteit versturen. Dit vereenvoudigt het proces aanzienlijk, aangezien je slechts één keer een instelling moet aanpassen.

Sinds augustus 2023 biedt WhatsApp de mogelijkheid om foto’s en video’s in HD-kwaliteit te versturen. Tot voor kort moest je echter voor elke afzonderlijke foto of video aangeven dat je deze in hogere kwaliteit wilde verzenden.

Deze extra stap is nu verleden tijd. Gebruikers kunnen in de instellingen aangeven dat ze standaard alle foto’s in HD-kwaliteit willen versturen. Dit bespaart tijd en maakt het delen van hoge kwaliteit beelden eenvoudiger.

Hoe werkt het?

Volg deze stappen om de automatische HD-foto functie in te schakelen:

  1. Open WhatsApp.
  2. Voor Android: Klik op de drie puntjes rechtsboven en selecteer ‘Instellingen’.
    Voor iPhone: Klik rechtsonder direct op ‘Instellingen’.
  3. Ga naar ‘Opslag en data’.
  4. Selecteer ‘Uploadkwaliteit media’.
  5. Kies ‘Standaardkwaliteit’ of ‘HD-kwaliteit’.
  6. Klik op ‘Opslaan’.

De mogelijkheid om HD als standaard in te stellen is recent toegevoegd. Mocht je de optie nog niet zien, update dan je WhatsApp-app.

Wat is HD-kwaliteit?

HD-kwaliteit op WhatsApp betekent een resolutie van 1.280 x 720 pixels, aanzienlijk hoger dan de standaardresolutie van 640 x 480 pixels. Het versturen van HD-foto’s duurt langer en verbruikt meer data, tot wel zes keer zoveel als bij standaardresolutie.

En video’s?

Voor video’s geldt nog steeds dat je bij elke verzending handmatig de kwaliteit moet aanpassen. Wil je video’s in HD-kwaliteit versturen zonder deze handeling? Verstuur ze dan als ‘Documenten’. Let wel, video’s verzonden als documenten worden niet automatisch afgespeeld in een gesprek.

Meer
Lees meer...